Morlanda Scoutkår

– vi bedriver scouting i Ellös på ön Orust

Morlanda Scoutkår
Höstterminen2011

Badresa 2011

Idag var det dags för årets badresa. 36 förväntansfulla scouter och ledare samlades vid scoutstugan för att åka med Ellös Buss till Vänersborgs vattenpalats. Alla kom mellan 08:15 och 08:20, nästan alla i alla fall. Några hade glömt badkläderna och fick snabbt åka hem och hämta dem. Andra låg och sov när Mattias ringde och frågade vart de var någonstans.

När klockan var 08:35 rullade bussen iväg och Mattias tog mikrofonen och berättade vad scouterna skulle göra under dagen. Sen gick resan till Vänersborg snabbt och klockan tio i tio rullade vi in på parkeringen vid badhuset. Vi samlades utanför entrén och väntade på att de skulle öppna. Vi passade på att ta lite kort när alla ändå var samlade. Mattias gick in och betalade och hämtade ut nycklar och sen gick alla scouterna in och bytte om.

Vi samlades vid stora bassängen och scouterna hoppade i och började simma sina metrar. De simmade jättebra och snart hade de simmat alla uppgifter de hade. Bröstsim, ryggsim och dyka från kanten. När alla var klara var det full lek i äventyrsbadet som gällde. Rutchkanor, strömmar och vattenfall användes flitigt. Emellanåt slappade vi i bubbelpoolerna eller i bastun.

Vid lunch gick alla upp och åt sin medhavda matsäck och sen var det full fart igen. Eftermiddagen bara försvann och när klockan var 14:30 gick vi upp ur vattnet. Bussen hämtade oss klockan 15:00 och vi var hemma vid scoutstugan strax innan 16:30. En rolig dag var till ända och vi var lagom trötta.

På onsdag är det möte igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.