Morlanda Scoutkår

– vi bedriver scouting i Ellös på ön Orust

Morlanda Scoutkår
Vårterminen 2010

Baka semlor

Idag var det dags att göra semlor! Det är något som blivit en tradition i Morlanda Scoutkår.

Vi började mötet med att samlas i stora salen. Benjamin fyllde år så vi fick sjunga för honom. För att göra det lite enklare så fick han ställa sig på ett bord och alla andra satte sig ner på golvet och sjöng. Sen hurrade vi!

När vi gjort det tog vi närvaron och berättade vad vi skulle göra under mötet. Så satte vi igång med semlorna, vi delade ut semelbullar till alla barnen och Mikaela och Evelina kom ut med grädden som de hade vispat ute i köket. Anders och Richard delade ut mandelmassa. Småscouterna var inte jättenoga med hur sina semlor såg ut, det viktiga var att de smakade gott! Efter att ha gjort i ordning semlorna så väntade alla på att få sätta igång och äta.

MUMS!!!

Semlorna blev jättebra och alla var glada och nöjda. Scouterna åt upp dem med mer och mindre bordsskick, fort gick det!

Att göra semlorna tog mycket mindre tid än vad vi ( ledarna) hade tänkt oss så nu fick vi ta till en liten samarbetsövning / organisationstävling.

Vi delade upp scouterna i sina patruller och gav dem tre uppgifter. De skulle:

  • Hämta en pinne som va 47 cm lång
  • Hämta barr från en gran
  • Skriva en scouthistoria

Scouterna satte igång med uppgifterna. Några patruller delade upp uppgifterna mellan sig medans andra sprang som flockdjur, alla åt samma håll. Det var full rulle överallt. Pinnar hämtade, barr synades och snö drogs in i stugan. Alla var engagerade och hade roligt. När mötet började ta slut samlades vi i stora salen och alla patruller redovisade sina uppgifter.

Det är svårare än man kan tro att få en pinne att vara 47 cm. Alla patruller hade hittat granbarr och vi fick höra många bra och roliga historier om scouter. Det var jättekul att höra scouternas fantasi.

Vi avslutade mötet med att sjunga scoutsången.

De äldre scouterna stod i hallen och väntade på att få komma in. även dom skulle göra semlor. Vi ställde fram alla ingredienser och lät scouterna sätta igång. Semlorna var snabbt uppätna och även de äldre scouterna gjorde lite samarbetsövningar. Mikela gav dem en utmaning på slutet om att de skulle stå uppställda och tysta 10 minuter innan klockan nio. När vi kom ut i stora salen var alla uppställda och tysta.

Vi avslutade med att sjunga scoutsången.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.