Morlanda Scoutkår

– vi bedriver scouting i Ellös på ön Orust

Morlanda Scoutkår
Vårterminen 2011

Eldning

Idag var det dags att elda. Scouterna var laddade och tyckte det skulle bli jättekul. Vår gräsmatta var en skridsko-bana  och det utnyttjade barnen till fullo.

Vi ställde upp ute på isbanan och gick igenom vad vi skulle göra under kvällen och tog närvaron. Stefan berättade förutsättningarna för scouterna som genast satte igång att förbereda sina eldar. De allra minsta spårarna fick en grundlig genomgång av Stefan medan de äldre scouterna fick lite hjälp att komma igång men dom var väldigt inspirerade och tyckte att elda var jätteroligt. Snart brann det fyra eldar och scouterna var jättenöjda.

Då plockade vi fram grytorna och popcorn som vi hade lovat dem. Alla fick poppa popcorn över öppen eld och dom tyckte det var jättekul. När man är utomhus kan man ju plocka av locket också för att se vad som händer i grytan.

Vi avslutade mötet med att dela ut lappar om Våffelhujk som vi ska ha 25-26 mars.

Nu var det den sena gruppens tur att ge sig ut på tunn is.

Vi samlade alla och tog närvaro. Vi berättade vad vi skulle göra och berättade förutsättningarna för dem. De var lite annorlunda än för de mindre scouterna. De fick bara 3 tändstickor och de fick inte använda sig av några hjälpmedel för att få eld.

Entusiasmen för att elda var inte lika stor som i den första gruppen utan det var roligare att åka på isen. Främst berodde det nog på att dom trodde det skulle vara jätteenkelt att få upp eld vilket det inte var. Innan mötet var slut hade dom i alla fall fått upp eld och poppat popcorn.

Vi avslutade med att dela ut lappar om våffelhujken som för äventyrarna är den 26-27 mars.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.