Morlanda Scoutkår

– vi bedriver scouting i Ellös på ön Orust

Morlanda Scoutkår
Höstterminen 2015

Familjeutflykt

Vi samlades vid scoutstugan klockan 10 på morgonen. Gräsmattan var full av förväntansfulla scouter, föräldrar och syskon.

Barnen delades upp sig i grupper och fick poängpromenadslappar och pennor. Vi delade ut ett vedträ till varje scout som de fick hjälpa till att bära upp till Himlabacken där vi skulle vara under dagen. Några grupper fick också en karta för att kunna peka ut var de var på kartan om Mattias kom fram och frågade.

Elin hade lagt ut poängpromenaden på morgonen och till den hade vi också satt upp orienteringsskärmar. De var mest för en kul grej men också för att scouterna i framtiden inte ska tveka om hur man ska göra med orienteringarna.

Vandringen upp till Himlabacken gick bra men den sista biten upp gick långsamt. När vi kom upp tände vi en eld för att kunna grilla korv. Medan föräldrarna vaktade elden och såg till att det blev en fin glödbädd gick scouterna iväg och lekte pepparkaksgubbarna i skogen. Eftersom vi var ute i skogen döpte vi om den till skogsmonstret och scouten.

Efter 15 minuter gick vi tillbaka och på vägen skulle scouterna plocka upp 5 olika löv och växter. Sen grillade vi korv. Efter maten lekte scouterna i skogen, De rensade bäcken från löv och klättrade i träd och berg.

Nu var det dags att gå bort till grottorna. Här klättrade scouterna runt länge och hade kul. Dom hittade också jättemånga tickor som ramlat ner från träden. När alla scouterna var nöjda gick vi tillbaka till elden. Anders hade eldat på igen så att vi hade glöd för att grilla marshmallows. Men först var det dags för skattjakt!

Mattias hade gömt 15 skatter i skogen medans scouterna var vid grottorna. Scouterna delade upp sig två och två och det gjorde även syskonen. När Mattias sa klara färdiga gå så sprang alla iväg och började leta. För vissa tog det längre tid än för andra. Men till slut hade alla hittat sina skatter. De tre skatterna som fanns kvar fick föräldrarna leta efter. Till vissas stora glädje!

När skatterna var hittade grillade vi marshmallows och godis. När allt var uppätet började vi vandringen tillbaka till scoutstugan. När vi kom till stugan tackade vi alla för dagen och packade ihop.

Tack för en fantastiskt trevlig dag i skogen.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.