Morlanda Scoutkår

– vi bedriver scouting i Ellös på ön Orust

Morlanda Scoutkår
Höstterminen2011

Familjeutflykt

Idag skulle det bli familjedag ute i Storehamnskogarna. Föräldrar och scouter samlades 9.45 vid scoutstugan. Vi stuvade in alla scouter i de bilar som hade mött upp och eftersom vi skulle släppa av på två olika ställen blev det lite bilåkande innan vi kunde börja.De äldre scouterna skulle vandra en annan sträcka för att sedan övernatta ute. Det var en lång slinga med bilar som åkte procession på Orustvägarna.

Vid startplatsen delade Markus och Inger ut lappar o papper att skriva på, samt informerade att första utmaningen var att läsa siffran på frågan så att man valde rätt svarsalternativ. NÃ…GON hade hängt upp frågorna utan att kolla i vilken ordning det blev…scouterna var jätteduktiga på att svara och ibland var de tvungna att hjälpa föräldrarna. Djupt inne i skogen var vi äntligen framme vid vindskyddet, där hade Anders och Richard gjort upp eld, så att vi kunde grilla korv och marshmallows och annat som är bra att ha till lunch. Vi fick tälja lite grillpinnar också.

Strax innan vi skulle äta gick Inger genom svaren på poängpromenaden. Vi tackade alla för sin insats med den klassiska vattenmelonen. Mycket uppskattat, särskilt bland barnen.

Efter maten var det dags för lite aktiviteter. Vi hade riggat upp lite hinder och scouterna delades in i par. Den ene skulle ha en svårighet; blind, enbent eller enarmad. När de hade provat på att gå banan en gång bytte de och den andre fick känna på hur det är att behöva hjälp, istället för att hjälpa. Hinder nummer två var ett rep uppspänt mellan träden, vi hade kopplat dit en schackel och sen fyllde vi en kåsa med vatten som fästes med en karbinhake och skulle sedan dras utmed repet ”genom” träden. Det gällde verkligen att koncentrera sig. Här var de också två och man kunde hjälpas åt att lyfta i repet för att underlätta för kompisen. Till scouternas förtjusning fick föräldrarna också prova på denna utmaning. Många hurra-rop blev det. Till sist körde vi en omgång med kurragömma.

När klockan var 14.00 var det fritt valt att sitta kvar och slappa framför elden, eller bege sig hemåt.
Tack för en jätterolig dag i skogen – tur med vädret hade vi också!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.