Morlanda Scoutkår

– vi bedriver scouting i Ellös på ön Orust

Morlanda Scoutkår
Finnehajken 2000

Finnehajken 2000 Söndag 23/1

Kl 0630:

Fy fan vad kallt, var det första man hörde när man vaknade och var så pissenödig så man höll på att dö, anledningen att det var så kallt var att kaminen hade slocknat under natten. (Tony hade tydligen glömt att kaminen inte fyllde på sig själv: wm’s anm.)

När vi hade gått upp fick jag och Daniel bråttom för vi hade första stationen, som låg vid Hålta, så vi fick skippa frukosten och sticka direkt. Vi skulle ha Kims lek. När vi hade riggat allt så åt vi frukost, och kort efter det så kom dom första patrullerna. Allt flöt på bra, även här fick dom ett nytt chiffer och ett nytt finskt ord som dom senare skulle ha till att bilda en mening.

När alla hade gott så bestämde vi oss för att gå till målet som låg i uggletofta. Det tog ganska lång tid att gå ända dit för vi gick lite fel några gånger, men när vi kom fram så var vi först. Det dröjde ett par timmar innan Martin och dom andra som hade haft hand om starten kom. Strax efter dom hade kommit så började dom första patrullerna komma.

Under dagen hade dom utfört sjukvård och livline kastning, så dom var rätt så trötta, men fortfarande på gott humör.

Dom hade fått en händighets uppgift på fredagen som skulle vara klar nu, den gick ut på att dom skulle göra ett par skor till Tony. Det blev en del roliga förslag, men det som var bäst var Henån 1 eller 2s tofflor.

Efter att dom hade redovisat detta och fått sina poäng så fick dom göra vad dom ville tills vi hade räknat färdigt poängen. Nu var det dags för prisutdelning. På tredje plats kom Engelbrekt1. På andra plats kom Henån1 och på första kom Morlanda, men det var en mycket jämn kamp.

Sedan var det avslutning och märkesutdelning och efter det avslutning. Sedan gick alla till scoutstugan och därifrån åkte dom hem. Och efter vi hade gjort i ordning åkte även vi hem.

Om man skall sammafatta lite så var allt väldigt lyckat, och jag skulle vilja tacka alla som har jobbat med finnehajken, och ett speciellt tack till Svanesunds ledare och senior som hjälpte till som ledare och funtionärer.

ganget.jpg (29683 bytes)
Finnehajken-gänget 2000

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.