Morlanda Scoutkår

– vi bedriver scouting i Ellös på ön Orust

Morlanda Scoutkår
Finnehajken 2001

Finnehajken 2001 Söndag 21/1

När vi vaknade var det iskallt och det hade snöat. Vi fick skynda oss för att hinna med starten. Caroline och Emelie fick gå över till vårat lag för Ronja och Hanna hade åkt hem på morgonen. Våran sjuka medlem kom tillbaka innan vi gick.

Vi gick till första stationen som Henrik höll i, där skulle vi identifiera olika ljud och det var väldigt roligt. (Jag fattar bara inte vad det é för skillnad på en trimmers ljud och en rakapparats.)

När vi hade klarat det gick vi till nästa station, men vi var tvungna att gå över en bred bäck och det rätt så knepigt men vi la en stock över bäcken och gick på den.

Sen kom vi till sjukvårdsstationen, där hade Jenny bränt sig på ett Triangakök och fått brännskador och chock. Andreas hade fått en chock för han hade sett Jenny bränna sig. Vi var nog sämst av alla på den stationen, allt blev kaos. Jag visste inte vad jag skulle göra och så flamsade jag lite… (Jag fick skäll av Mattias för det senare.)

Sen gick vi på vägen till nästa station och fångade snöflingor med tungan. Det var skoj, flingorna var jättestora men jag missade dom flesta ändå. (Undra vad det berodde på…)

När vi kom till nästa station skulle vi kasta livlina. Vi klarade et rätt bra tror jag. Sen gick jag och Robin till nästa orienteringskontroll medans dom andra gjorde mat. Vi hittade kontrollen såklart.

När vi kom tillbaka hade dom andra gjort maten som bestod av spagetti, köttbullar, bacon, nyponsoppa och o´boy. Det smakade jättegott faktiskt.

Sen gick vi till den sista stationen som låg på ett berg. (Antagligen bara för att djävlas med oss.) När vi klättrade upp för berget kom vi på att vi inte hade gjort någon händighetsuppgift. Vi skulle göra en sång som beskrev Finnehajken och sedan framföra den för seniorerna. Vi gjorde en jättefin sång när vi klättrade. Den gick så här: 

Ã… å vad det är skönt att va scout.
Irra i skogen å
Fan vad det är kallt!!
… för det var det ju…

funktionärerna gillade den inte…

Melodin var den till sången Ӂ å vad det är skönt att va naken…”

Sen fick vi visa vårat chiffer som vi gjort.

När vi hade redovisat chiffret fick vi lite fritid, då vi fick göra vad vi ville. Vi satt mest och skratta åt varandra och åt svanesundarna som kom jättesent. (Jag tror Andrea blev lite hög på sånt där energidrickapulver… )

Sen ställde vi upp oss å blev fotade innan vi fick reda på vem som vann.

Ställningen blev:

Deltagere finnehajken 2001   1. Snöflingorna – Svanesund

    2. Morlanda – Sammanslaget lag

    3. Svanesunds killar

    4. Henån

 

/ Michaela Thorbäck © Morlanda Scoutkår

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.