Morlanda Scoutkår

– vi bedriver scouting i Ellös på ön Orust

Morlanda Scoutkår
Finnehajken 2002

Finnehajken 2002 Fredag 18/1

FinnehajkenmärkeSå var det åter dags för Finnehajken. Det var incheckning i Morlandas scoutstuga mellan 18:30 och 20:00.Så fort lagen kom gick de upp på övervåningen och gjorde sig hemmastadda. När alla hade kommit samlades vi i stora salen och Tony hälsade oss välkomna till Finnehajken 2002. (Tony var tävlingsledaren som skulle se till att allt fungerade under helgen.) När Tony hade pratat klart var det dags för maten. Det serverades en trerätters middag! Förrätten var en räktoast, huvudrätten en fin korvgryta med pasta och som grädden på moset fick vi chokladpudding med fin dekoration av grädde och banan. Mums.

När vi hade ätit ville Mattias ha några frivilliga. Alla visste vad det var som väntade. Den stora disken! De som till slut var frivilliga fick gå upp och slappa på övervåningen medans nästa gäng fick gå ut och ta hand om disken. När det var diskat och klart skulle vi leka. Ledarna skulle under tiden ha ledarmöte.

Vi lekte som vanligt en massa konstiga lekar. Vända tallrik, Twister, knuten och många fler. Det var seniorerna som höll i lekarna. En lek var att man skulle blåsa en tändsticka så fort som möjligt från den ena sidan på en bakplåt till den andra. Det var vad de som tävlade trodde i alla fall. När Henrik startade tävlingen slog han handen rakt ner i vattnet så att de blev genomblöta. När lekarna var över var det dags att varva ner. Alla började göra sig i ordning för kvällen men ingen fick gå och lägga sig.

När klockan var 23:00 stod alla klara att gå ut i den mörka natten. Vi följde ett ljusspår som gick runt scouttomten. När vi kom till slutet av spåret brann det en lägereld. Vi satte oss runt elden och Finnehajkens äldsteråd bestående av Kelly och Appeltoft hälsade oss välkomna. De berättade historien om Finnehajken och läste ett citat av Robert Baden-Powell. Sen var det dags att inviga Tony som tävlingsledare. Han fick ta emot den fina Finnehajkshalsduken. Sen sjöng vi lite och sen gick vi tillbaka till scoutstugan.

 Alla var trötta efter en lång dag så vi somnade snabbt. (Nästan alla iallafall)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.