Morlanda Scoutkår

– vi bedriver scouting i Ellös på ön Orust

Morlanda Scoutkår
Finnehajken 2004

Finnehajken 2004 Fredag 9/1

Vi seniorer samlas i scoutstugan runt klockan fem, halv sex på fredag kväll. Kocken, dvs Jenny står i köket, och vi andra fixar i ordning med det sista som skall göras.

Runt klockan sju börjar deltagarna droppa in och de gör sig hemmastadda på ovanvåningen, där de kommer att tillbringa första natten på denna hajk.
I stora salen är det framdukat långbord med vita dukar och levande ljus
Vår Finnehajkschef detta år, Patrik ”Putte” Andersson, välkomnar p-scouterna och dess ledare till denna hajk och meddelar med djup besvikelse att Kungen ej kunde deltaga (detta år heller…).

Därefter presenterar hovmästaren kocken för det fina herrskapet – och hon berättar vad som står på dagens trerättersmeny. Till tonerna av Vivaldis Våren serveras sedan maten av kvällens servitörer, med största inlevelse – vit skjorta och byxor, killarna även med fluga.

Efter ungefär en timmes ätande dukas borden av och scouterna får en ledig stund. Men det dröjer inte länge förens vi ropar på dem igen och meddelar dem att nu ska vi leka… Efter många ”- Neej, jag vill inte va´ me´…ååh, suck” får vi till slut med alla. Oh, so roligt vi har!

Klockan börjar bli mycket och p-scouterna drar sig mot sina sovsäckar, för att sedan väckas någon timme senare av hårdrock – för att ha sin första station i tävlingen. Innan vi lämnar scoutstugan blir de tilldelade vars ett startkort och en tårtbotten av maräng. De får även en påse med olika ”prylar” som de skall använda till sin händighetsuppgift.

En hinderbana är redan förberedd nere i Ellös skolas gymnastiksal, som ligger bara ett stenkast ifrån Morlanda scoutstuga, så vi beger oss dit – p-scouterna ovetande om vad som väntar dem. Väl nere i gymnastiksalen binds patrullerna samman i handlederna till en ”mänsklig kedja”. De skall ta sig igenom en bana utan att bryta den ”mänskliga kedjan” och utan att säga ett enda ord till någon av sina lagkamrater. Dessutom skall de försöka att ta sig igenom banan på en viss tid som de skall hålla koll på själva, givetvis utan att få använda klocka. Ju närmare den bestämda tid vi sagt de kommer in i mål – ju mer poäng utdelas.

Sedan skickas p-scouterna tillbaka upp till stugan för att sova, medans vi seniorer stannar kvar och röjer upp (och tro för all del inte att vi hittade på något så barnsligt som att slänga oss i lianerna och så…)

Ronja Johansson
Dokumentsansvarig Finnehajken –04
© Morlanda Scoutkår

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.