Morlanda Scoutkår

– vi bedriver scouting i Ellös på ön Orust

Morlanda Scoutkår
Finnehajken 2005

Finnehajken 2005 Fredag 7/1

FinnehajkenmärkeÃ…rets upplaga av Finnehajken blev lite annat än en vinterhajk. Plusgrader, regn och orkan gjorde inte hajken lättare men annorlunda och även lite intressantare än vanligt med tanke på alla träd som föll i skogen runt om kring oss.

Vi seniorer samlas i scoutstugan runt klockan tio på fredag morgon. Kocken, Jenny, står i köket, och vi andra fixar i ordning med det sista som skall göras.

Runt klockan sju börjar deltagarna droppa in och gör sig hemmastadda på ovanvåningen, där de kommer tillbringa första natten på denna hajk.

I stora salen är det framdukat långbord med blåa dukar och levande ljus. Vi samlar ihop alla deltagare och dess ledare och bjuder dem till bords.

Finnehajkschef detta år, Patrik ”Putte” Andersson, välkomnar p-scouterna till denna hajk och meddelar med djup besvikelse att Kungen ej kunde deltaga (detta år heller…).

Hovmästaren presenterar kocken, Jenny, för det fina herrskapet – och hon berättar vad som står på dagens trerättersmeny. I och med tio års jubileumet bjöd vi på en av de finaste scoutmiddagar som går att göra, eller vad sägs som gratinerade kräftor till förrätt, fläskfile och hemmagjord potatissallad till huvudrätt och den fantastiskt fina finnehajkstårtan till efterrätt. Maten serveras av kvällens servitörer, med största inlevelse – vit skjorta och byxor, killarna även med fluga tillsammans med Vivaldis ”Våren” i bakgrunden.

Efter ungefär en och en halv timmes ätande dukas borden av och p-scouterna får en ledig stund. Men det dröjer inte länge förens vi ropar på dem igen och meddelar dem att nu ska vi leka… Efter många ”- Neej, jag vill inte va´ me´…ååh, suck” får vi till slut med alla. Oh, so roligt vi har!

Klockan börjar bli mycket och p-scouterna drar sig mot sina sovsäckar, för att sedan väckas på morgonen av hårdrock.

Patrik Andersson
Senior, Finnehajkschef Finnehajken –05
© 2000 Morlanda Scoutkår

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.