Morlanda Scoutkår

– vi bedriver scouting i Ellös på ön Orust

Morlanda Scoutkår
Finnehajken 2005

Finnehajken 2005 Lördag 8/1

Vi serverar dem frukostbuffé med levande ljus på borden… Därefter börjar de packa ihop sina packningar och gör sig redo för en ”vinterhajk”. Ett finskt chiffer tilldelas dom och sedan skickas de iväg med. Men innan vi lämnar scoutstugan blir de tilldelade vars ett startkort och ett rått ägg… De får även en påse med olika ingredienser som tillsammans med ägget är händighetsuppgiften som i år var att baka en sockerkaka.

Ute vräker regnet ner och en form av stafett är första stationen nere på Ellös skola, efter ett antal inspringande i lyktstolpar mm kom vi fram till att det var en ganska bra station för dom sömniga deltagarna att börja med.

De fortsätter sedan mot knopstationen, där det gäller att slå knopar med en jättetross där alla i patrullen är fastsatta i.

Eldningsstationen var inte så lätt att få poäng på när det blåser storm och regnet gör sitt yttersta för att släcka patrullernas eldar.

Tyvärr var vi tvungna att ställa in kanotpaddlingen på grund av den hårda vinden, och deltagarna fick då gå från Malö strömmar till Morlanda brygga istället för att åka båt.

Framåt eftermiddagen börjar det redan skymma och scouterna börjar se trötta och slitna ut. Vinden och regnet har gjort resan allt annat än lätt.

Väl framme på sovplatsen Skälebacken Morlandas egna hajkplats har de den sista stationen för dagen – yxkastning. Då räddningstjänsten på kvällen gick ut med en allmän uppmaning att hålla sig inomhus ansåg vi att det var bäst att sova i scoutstugan i natt istället för i vindskydd. Det var med stor lättnad som de blöta och trötta scouterna fick komma in i den varma och torra scoutstugan där man kunde fördriva tiden med att lösa chiffer eller sitta framför öppna spisen.

Framåt elva-tolv tiden har p-scouterna krupit ner i sina sovsäckar efter en tuff och intensiv dag.

Patrik Andersson
Senior, Finnehajkschef Finnehajken –05
© 2000 Morlanda Scoutkår

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.