Morlanda Scoutkår

– vi bedriver scouting i Ellös på ön Orust

Morlanda Scoutkår
Finnehajken 2005

Finnehajken 2005 Söndag 9/1

Alla känner sig mer eller mindre sega när klockan ringer strax före klockan sex på söndagsmorgonen.

Den första starttiden går klockan sju då de först lämnar in händighetsuppgiften och sedan får lösa ett chiffer. Sockerkakorna blev långt över förväntan och det kändes gott att få äta något ordentligt till frukost.

Dagen första station, som var lerduveskytte var planerad på Skälebacken, så samtliga patruller blev körda med bil till den egentliga startpunkten.

Efter många missar plockas stationen ihop och deltagarna fortsätter mot söndagens andra station som är sjukvård.

Där, precis som förra året, är ett form av skådespel. Tre personer som är ute och bergklättrar råka ut för en olycka. En hänger medvetslös i repet, medan den andra har brutit ett ben och den tredje sitter svårt chockad fast uppe på en klipphylla. Patrullerna får testa sina kunskaper och larmar även med hjälp av en larmradio.

Efter surrningstationen på Snusplan var stationen ”Onödigt Vetande” beredd uppe på Svensaltare. Där skulle patrullerna svara på 20 totalt onödiga frågor som:
Hur lång var Karl den XII? eller hur mycket Kalle Anka väger?

Mål, och avslutning på denna helg, hålls som tradition på Slottsberget i närheten av Morlanda brygga. Startkorten lämnas in och poängen räknas ihop och kontrolleras.

Alla vi som deltagit, både deltagare, ledare och seniorer, tar plats på toppen av Fornborgen, där utsikten är som vackrast över Malö strömmar. Resultaten redovisas och ett vinnande lag koras, i år ”Henån number one”. Alla p-scouter belönas med ett STORT tack för deltagande och tilldelas vars ett Finnehajksmärke.

Helgen är härmed avslutad och alla p-scouter känner sig nog lättade av att ha genomfört denna hårda, ”kalla vinterhajk”. Även om det inte blev riktigt som man hade planerat känner man sig ganska stolt inombords av att ha klarat av det!

Patrik Andersson
Senior, Finnehajkschef Finnehajken –05
© 2000 Morlanda Scoutkår

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.