Morlanda Scoutkår

– vi bedriver scouting i Ellös på ön Orust

Morlanda Scoutkår
Vårterminen 2009

Genomgång inför lägret

Så var det dags att förbereda sig inför lägret. För att ala våra scouter skulle få en känsla för hur tält och läger fungerar hade vi planerat att sätta upp lite tält på gräsmattan.

Vi började mötet med att ställa upp i ring runt flaggstången. Cornelia och Elin skulle hissa flaggan och medans de gjorde knopar och förberedde. Under tiden kollade Mattias närvaron.

Sen hissade de flaggan.

Vi gick igenom vad vi skulle göra på mötet och sen skulle vi bestämma lek för att inleda mötet. Efter lite omröstning och åsikter bestämmde vi oss för att leka fiskenätet.

Leken fiskenätet går ut på att man börjar med en som är fiskenät. Resten skall sen ”simma” över gräsmattan och när någon fastnar i fiskenätet så byggs nätet ut. Det är bara de två yttersta händerna i nätet som får hålla fast fiskarna som försöker simma förbi. resten av nätet får bara försöka hindra de som försöker komma igenom.

Leken kräver samarbete och kommunikation för att fiskenätet skall lyckas. Är det många scouter som skall delta kan man dela upp ett stort nät till två nät. För att man skall få ut så mycket som möjligt ur leken bör näten inte bestå av mer än 10-15 personer. genom att byta personer som står längst ut känner sig alla delaktiga.

När vi hade lekt färdigt var det dags att sätta upp vindskydd och tält.

Patrullscouterna satte upp och visade juniorerna hur man sätter upp vindskydd. Anders stöttade och förklarade när någon hade frågor. Mattias och Inger gick igenom hur man sätter upp tunneltält med miniorerna. Vi gick igenom vad de olika delarna heter. Att man skall vara noga med att hålla koll på alla påsar och delar så att inget går sönder. Vi satte ihop tältet och gick igenom vilka regler som gäller för tunneltälten.

Innan vi plockade ner vindskyddet provade vi hur många scouter det går in i ett vindskydd.

Svaret är: 35 stycken!

Vi avslutade med att hala flaggan och sjunga scoutsången.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.