Morlanda Scoutkår

– vi bedriver scouting i Ellös på ön Orust

Morlanda Scoutkår
Vårterminen 2011

Indianer

Alla samlades inomhus, det var skönt, för vädret var INTE kul denna onsdag – med regn och is.

Alla scouter satt i patruller medan Mattias tog närvaron, många är sjuka och några var på semester. Dessbättre har vi tre nya scouter som har tillkommit – välkomna! På frågan om någon visste vad kvällen skulle innehålla, var det fler som hade spanat in terminsprogrammet och visste att det skulle handla om indianer.. Vi skall avsluta denna termin med ett läger på Kragenäs över Kristi himmelfärdshelg med just det temat.

Man kan säga att indianerna nog var de bästa och första scouterna som funnits. De visste ju naturligtvis inte om det – scouter var ju inte uppfunnet när de levde fritt – men de levde nära naturen, vårdade den och lärde sig mycket om den. De hade inte hammare, såg och spik utan fick surra ihop grenar och annat för att kunna använda på ändamålsenligt sätt. De levde också av vad som fanns i naturen i form av mat, kläder och annat – de kunde inte sticka upp till Göksäter o handla när det behövdes nya sockar till exempel. Allt detta skall vi lära oss i vår.

Vi började dock kvällens pass med lite lekar först. Moroten är en evig favorit och det blev lite grönsaksland en stund. Efter det blev det Oddans lek i ytterligare en kvart. Vi satte oss sen på golvet och Mattias delade ut en karta där man kunde se var de olika indianstammarna hade funnits. Vi fick också se att det fanns olika sätt att bygga sina tält eller ”boställen” – beroende på var man skulle slå läger. Ute på prärien var den sk. Tepee vanligast (lättast att flytta med sig), här i Sverige säger vi Tipi. När Mattias hade pratat en lång stund började det klia i fingrarna – vi skulle ju få bygga egna Tipis!!! Fast vi får inte plats i dem, men varje patrull fick en platta, långa pinnar o tyg samt tillgång till limpistol. Se blev det igenjörsbyggen på hög, men primitiv nivå.

Klockan rusade iväg och vips var det dags att avsluta med scoutsången och gå hem…..tack för idag, slut för idag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.