Morlanda Scoutkår

– vi bedriver scouting i Ellös på ön Orust

Morlanda Scoutkår
Höstterminen 2008

Isvett

Idag skulle vi gå igenom badvett men vi ändrade detta till isvett. Kylan är här och snart fryser isarna till. Då är det bra att ha fått en påminnelse av vad man skall göra om man går igenom isen. Det är ännu bättre om man vet hur man undviker de ställen som är farliga så att man slipper hamna i det kalla vattnet.

Vi började med att samla alla scouterna i stora salen. där höll vi en genomgång på whiteboardtavlan om var det kunde vara farligt att vara när det låg is. Mattias hade ritat upp en karta över vattendrag och hav. På kartan fanns det flera ställen som var farliga att vara ute på isen på. Det var till exempel:

  • Inlopp
  • Utlopp
  • Strömmande vatten
  • Vassruggar
  • Avlopp från industrier
  • Ränna efter en färja

Vi diskuterade oss fram till vad som var farligt och varför. Alla hjälptes åt och snart hade vi prickat in alla ställen. Vi pratade om hur farligt det var att bli nedkyld och vad man skall göra om man blir våt eller ramlar i vattnet vintertid.

När vi gått igenom  allt delade vi upp scouterna i patruller och gav dem i uppgift att sätta ut alla ställen som var farliga och skriva ner varför på en egen karta. När vi var klara var klockan åtta och det var dags att sluta.

På lördag är det badresa och då skall vi ha kul.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.