Morlanda Scoutkår

– vi bedriver scouting i Ellös på ön Orust

Morlanda Scoutkår
Järven 2008

Järven 2008 dag 1

Efter mycket om och men samlades vi i scoutstugan klockan 17:00 för att packa ihop våra saker inför Järven. Richard skulle varit där och öppnat men det hade han glömt, trots att Mattias hade ringt tre timmar tidigare och bestämt att han skulle komma upp och öppna.

Anders kom direkt från skolan med bussen och när han kom upp til scoutstugan åkte vi iväg direkt. Allt var lastat i släpkärran. I Stenungsund hämtade vi upp Mattias på hållplatsen söder om Hogia. När vi lastat in hans packning bar det iväg igen. Resan till Landvetter gick bra och vi kom fram utan några missöden. Vi fick fördela packning på Landvetter torg istället. När vi delat upp packningen gick vi till starten.

Eftersom vi var ett av de sista lagen att starta fick vi vår starttid nästan direkt. Vi ritade av kartan och begav oss iväg till första kontrollen. Vi började med att navigera lite fel men snart kom vi på rätt spår. Första kontrollen fanns norr om fotbollsplanen i Landvetter. På kontrollen skulle man kasta tennisbollar i spänner för att få poäng. Med tre bollar kvar att kasta var vi uppe i 21 poäng men eftersom maxpoängen på en station bara är 20 så blev det full pott.

Vi fortsatte att orientera genom Landvetter till station nummer två som låg på andra sidan en bäck. På station nummer två var det scouthistoria. Det var frågor och svar som skulle paras ihop. Det gick bra på den stationen också och vi fick 15 poäng. Vi packade om våra packningar lite så vi slapp att bära saker i händerna och ha hängande saker utanpå ryggsäckarna.

Nu var det bara raka vägen till mål. På vägen låg det en orienteringskontroll som inte såg så svår ut. (Den skulle visa sig svårare än vi trodde.) Det skulle bara vara att följa elledningen upp till stolpen där den svängde. När vi kom dit fanns det ingen orienteringskontroll! Vi fortsatte längs elledningen upp till nästa stolpe men där fanns inget heller. Då var det någon som sa att den skulle ligga vid sidan av elledningen. Det enda vi hittade var ett oranget plaströr som satt fast i en enbuske. Vi skrev av de siffrorna som stod på och fortsatte sen mot målet.

Vi anmälde oss i målet. Där fick vi starttid och och rita ut de första stationerna under lördagen. Vår starttid blev 08:45. Härligt att inte starta för tidigt. Vi letade upp ett bra ställe att slå läger på. Vi hittade det under några granar. Vi satte upp våra vindskydd, ledarna spände upp sitt mellan två granar eftersom de inte hade med sig några tältpinnar. Patrullscouterna satte upp sitt vid sidan av ledarnas så det bildades en vinkel.

När vindskydden var uppsatta var det dags för kvällsmat. Scouterna åt smörgås till kvällsmat. Ledarna åt baguetter med skagenröra. Scouterna kokade pasta och skar grönsaker till morgondagens lunch som var pastasallad.

Nu var det dags att gå och lägga sig. Trötta men nöjda med dagen gick vi och la oss.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.