Morlanda Scoutkår

– vi bedriver scouting i Ellös på ön Orust

Morlanda Scoutkår
Vårterminen 2009

Järven 2009 dag 2

Vi vaknade klockan 7.00 och började direkt göra frukost. Gröt med äpplemos. Vi hade fått en starttid klockan 8.45. Efter frukosten bytte i om och började plocka ner vindskyddet. Klockan 8.30 var vi färdiga och Cornelia gick för att hämta en kontrollant. Han godkände vår städning av lägerplats och vi gick till starten för att starta.

Första stationen var surrning. Vi skulle surra en trefot som skulle hålla en dunk på 5 liter. Den skulle hänga högst 60 centimeter över marken. Vi fick den till 56 cm. Totalt fick vi 18 poäng på denna station.

På station nummer två skulle vi koka såpa. Vi fick fyr på elden med då var tiden ute så vi fick bara 4 poäng.

Sedan skulle vi hitta en orientering, Vi hittade den snabbt!

Efter orienteringen gick vi till station 3.
En samarbetsstation! Man skulle forsla vatten med hjälp av kåsor som det var borrat hål igenom. För att få maxpoäng krävdes att vi skulle ha tre deciliter – en per person som transporterade vattnet – vi fick ihop 6,1 deciliter! Vi fick 20 poäng på denna station!

Efter detta var det station fyra. En ”mask” station. Man skulle ta sig så långt som möjligt i en stor rep cirkel med en massa plankor på. Vi fick 20 poäng på denna station också!

Nu var det dags att äta lunch! Det blev korv med bröd! Lunchen var slut vid 13.30. Då gick vi till station fem. En ”woodcraft” uppgift. Vi skulle para ihop olika löv med rätt kvist. Vi fick 13 poäng.

När vi var klara fyllde Catrin och Buller på vattentankarna – under tiden gick jag och Cornelia för att hitta den fjärde och sista orienteringen. Vi hittade den och när alla var samlade gick vi till övernattningsplats två. Klockan var då 15.25. Vi slog upp ett stort och fint vindskydd (som hade havsutsikt!).

Därefter jobbade vi med vår ”ägguppgift” som var färdig klockan 18.00. Den bestod av en väldigt massa mossa och vassnören. Klockan 18.50 började vi att laga vår middag – köttbullar med mos!.

Efter att maten var uppäten låg vi i vindskyddet och lyssnade på fisar från varandra….
Vi gick och la oss kl. 22.00.

Av: Elin Samuelsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.