Morlanda Scoutkår

– vi bedriver scouting i Ellös på ön Orust

Morlanda Scoutkår
JOTI

JOTI 2002

Fredagen den 18 oktober. Samlades senior- och patrullscouterna i scoutstugan för att tillbringa en helg i spelandets och chattandets tecken. Klockan 18.00 började datorerna kopplas ihop och ganska snart fanns det ett fungerande nätverk för att spela Counter-Strike. Klockan 20.00 kom projektorn så att vi kunde titta på film på den stora duken (två lakan) som vi hade satt upp på väggen. Det köptes pizza och kokades korv till kvällsmat. Några kollade på film och andra spelade dator. Några somnade meddans andra gick och la sig frivilligt.

Spelandet höll på hela natten!

När jag vaknade klockan 07.30 på lördag hörde jag att folk satt och spelade. När jag kom ner för trappan satt det folk i både verkstaden och blå rummet. Dom hade suttit uppe hela natten och spelat.

Hanna och Ronja chattar På morgonen gjorde vi ett försök att koppla in en dator på telenätet så att vi skulle kunna chatta med scouter i andra länder. Vi provade med två av datorerna men båda hade fel på modemen så det kunde inte ringa upp. Den tredje datorn vi testade med fungerade. Nu var det bara att installera IRC så vi kunde chatta.

Vi skrev ner alla som vi chattade med på papper så att vi kunde sätta nålar på en karta. Vi hade nålar i alla världsdelar. Direkt när vi kopplade upp oss fick vi kontakt med en grupp från Australien. Vädret var varmt hos dem och det var kväll. Ganska häftigt att vi kunde sitta och chatta med folk från hela världen i vår scoutstuga.

Skiftbyte

På morgonen åts det lite spontan frukost. De som hade spelat hela natten gick och la sig och de som hade varit förståndiga och sovit lite tog över datorerna. Vi började samla fler och fler namn på listan vid chattdatorn. Under dagen så chattade vi i grupper då det lätt blev trångt vid datorn. Alla skulle chatta med någon för att få JOTI-märket. Det var ett jättefint märke som gruppen för JOTA-JOTI hade tagit fram. Alla som var med på JOTI helgen fick ett märke. Mitt på dagen åts det lunch. Det var en ganska lätt lunch för alla visste vad det skulle bli till kvällsmat, TACOs.

Spelandet och chattandet fortsatte hela kvällen och långt in på söndagsmorgongen. Under helgen chattade vi med 79 personer från 27 länder. Det var ett bra facit över kommunikationen med andra länder. Det var även första gången vi gjorde det på med sådan intensitet.

CS-MÄSTARE 2002

Tony och Andreas lirar CS Helgens stora fråga var vem som skulle bli CS-mästare 2002. Martin Appelgren som vann 2001 var inte med och kunde inte försvara sin titel. Carin gled in som årets rookie och lyckades slå de flesta. Det blev ingen utnämning till årets CS-mästare då det ansågs att ingen hade varit så överlägsen att han/hon förtjänade denna fina utnämning.

Tony och Tomas utsågs till de mest hängivna spelarna och båda däckade av trötthet på lördag förmiddag.

Det spelades även Alien vs Predator, gamla klassiska Half-Life och Warcraft 3.

De filmer som vi såg under helgen var:

Rat-Race, Scooby Doo, Mr Deeds och några till.

Många trötta scouter

På söndag när vi skulle packa ihop och städa var det många som var trötta. Det hade varit en lång helg. Klockan 14.00 när allt var slut var scoutstugan full av sovande scouter.

Vi erhöll ett diplom från den internationella JOTI kommittén för att vi hade varit med och chattat under helgen. Det sitter uppe i scoutstugan så att alla kan gå dit och titta. Bredvid diplomet hänger en världskarta med nålar i. Det är alla kontakter vi hade med andra länder under JOTI 2002.

Text & foto: Mattias Niklasson
© 2002 Morlanda Scoutkår

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.