Morlanda Scoutkår

– vi bedriver scouting i Ellös på ön Orust

Morlanda Scoutkår
Höstterminen 2010

JOTI 2010

Klockan tio på lördagsmorgon började scouterna att dyka upp vid scoutstugan fulla av förväntan inför det kommande dygnet. Efter att de fått lägga i ordning sin övernattningspackning på övervåningen passade de på att få lite frisk luft utanför då vädret var helt underbart och internetanslutningen ändå inte var helt kopplad.

Vi inledde JOTI med att informera de 15 scouter som anmält intresse om vad vi skulle göra det kommande dygnet. Huvudaktiviteten var ju självfallet att chatta med scouter från länder runt om i världen och dela med sig av sina erfarenheter som upplevelser. Som med alla aktiviteter så följer det att man blir informerad om hur saker och ting går till och vilka regler som gäller. En halvtimme senare var scouterna fullärda om allt från hur man visar andra respekt och hänsyn till hur man kopplar upp sig mot lika servers och kanaler i sin chatt klient. Det skall nämnas att de äldre scouterna fick ta lite ansvar då de aktiverade de yngre Spårarna och Upptäckarna i olika lekar på utsidan.

Målsättningen var att sätta upp internetanslutningen så att så många som möjligt skulle kunna chatta samtidigt så kom det att dröja ytterligare någon timma. Scouterna hjälpte självklart till med att tillreda en korvstroganoff som vi allesammans avnjöt, Spårarna och Upptäckare som var aktiva med att samla in pengar till världens barn var ju även de hungriga. Karin som agerade som köksmästare och styrde upp lunchpatrullen fick höra många positiva kommentarer efter maten, citerar ”det här var faktiskt gott” var nog det som vägde tyngst.

Snart var dock 8 scouter igång med att chatta. De parade ihop sig med en kompis och hjälptes åt med att skriva på de språk de behärskade men också med att tolka andras förkortningar, slang, taskig engelska och övriga världens språk. De som väntade på att få ta en plats bakom datorerna aktiverade sig själva med allt från att leka, se på film till att baka kvällens efterrätt, kärleksmums. Väldigt snart hade samtliga scouter skapat ett smärre chatt-beroende och för varje kontakt med scouter från nya länder fick de placera ut en nål på världskartan vilket krävde viss geografikunskap. Det dröjde sen inte speciellt länge innan vissa länder var överfulla med nålar och vi begränsade oss till en nål per land. Tiden flyter som alltid på väldigt snabbt då man har roligt och snart var det dags för dagens middag ”Lasagne a la Patrik” som ”seniorerna” tog på sig att tillreda och som sedan intogs under tystnad då alla var helt uppslukade av kvalitén på maten.

Det kom under kvällen att ständigt sitta scouter bakom datorerna och chattade tills ögonen gick i kors. För de som var intresserade av att ta en paus visades filmen prinsessan och grodan på projektor i stora salen och därefter började flera inta en liggande position och ta igen lite sömn. De mest ihärdiga chattarna somnade dock först några timmar efter tolvslaget.

Dagen därpå inleddes med chattande från de som vaknade först som sedan fick slita sig och inta lite frukost. Sedan skulle scoutstugan städas och samtligas packning samlas ihop och därefter fick scouterna i uppgift att göra upp lite eld för att grilla lite korv som avslutning på helgens aktiviteter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.