Morlanda Scoutkår

– vi bedriver scouting i Ellös på ön Orust

Morlanda Scoutkår
Höstterminen 2010

Julpyssel och märkesutdelning

Så var det dags att väcka liv i en gammal tradition, julpysslet.

I verkstaden stöpte vi ljus – flera färglager och utseende, det mesta hamnade i formarna – men Mattias lyckades även hälla ut en del på golvet(någon som har tips på hur man får bort det?? Ã…ngtvätt?? Vi tar tacksamt emot råd). I köket var det pepparkaksbak. Några ville skära ut mönster m kniv och några gjorde små bollar av sin degbit – vet inte hur gräddade de var i mitten, men med mycket kristyr o nonstop går det mesta ner tydligen. De flesta gjorde hjärtan som dekorerades livligt.

Inne i storstugan vid flera olika bord kunde man göra diverse olika saker, fantasin satte stopp. Det var julkorts målning med bomull o stjärnor. Man kunde göra apelsiner att hänga i rött band som proppades fulla med kryddnejlikor – luktar gott! Vi gjorde kott-tomtar o snögubbar o spindlar(!) av piprensare. Limpistolerna användes flitigt och det mesta hamnade där det skulle….

Alla alster vi gjorde skulle dokumenteras på bild – otroligt onödigt tyckte barnen som givetvis ville äta upp pepparkakorna så fort de kom ur ugnen…….. Vi hade köpt snö på sprayburk och det hamnade på det mesta tror jag. Kanske inte just pepparkakorna…

När klockan var 12.oo hade Richard förberett en eld ute så vi kunde äta lunch = korv m bröd.

Det gick åt en del saft också, fast inte varm denna gång. Vädret var inte riktigt så juligt som det varit tidigare, men vi hade snö o julstämningen inföll hos de flesta. När korvarna var slut o saften urdrucken kom alla in o satte sig i sina patruller. Det var dags för märkesutdelning!!

Det blev högtidligt en stund när vi delade ut ”skapa”-märken och ”hitta”-märken. Det är det vi gjort under höstterminen, nämligen skapat i olika material och varit ute i skogen och lärt oss gå vilse och hitta fram på olika sätt.

Vi avslutade helgen med att sjunga scoutsången och önska GOD JUL & GOTT NYTT Ã…R!!!

Nästa möte blir onsdagen den 19 januari 2011, samma tider som förut.

/Inger

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.