Morlanda Scoutkår

– vi bedriver scouting i Ellös på ön Orust

Morlanda Scoutkår
Höstterminen 2009

Luciahujk

Lördagsmorgonen bjöd på sol och en del frost. Det såg ut att bli en fin dag.

Alla scouterna samlades vid scoutstugan kl. 10, när alla hade sprungit in o lämnat övernattnings-prylar, gick Martin och Inger med barnen emellan sig ner mot himlabacken. Barnen var pigga o stivade på med stora kliv, när vi hade kommit lite mer än halvvägs upp för backen, förstod vi alla varför den kallas som den gör. Den går rätt upp i himmelen – görjobbigt att gå sista biten. Vi pustade ut på platån o vek sedan vänster mot ett område som kallas ”Hagen”. Där började vi med att ge scouterna uppdrag att hitta tre saker som börjar på olika bokstäver – det skulle härledas till deras patrullnamn. Medan scouterna var ute på sitt uppdrag, förberedde vi för att göra upp eld. De scouter som var klara m uppdraget fick hjälpa till att leta torra löv o knaster..vi fick upp en bra brasa och grillade korv och givetvis hade vi marshmallows som efterrätt. Sen var det fri lek en bra stund. De större scouterna hade förberett sina tält o vindskydd och slöt upp på vår plätt. När de hade lagat och ätit sin mat, gick vi i samlad trupp till en konstgjord sjö- Stefan pratade lite om kräftorna som finns och sen fick vi se en konstig farkost, en blandning mellan bil, båt o kärra. Den hade de använt till diverse ändamål i samband med sjön. Numera kan man inte använda den till något……..möjligen att odla barr i?!

Innan det mörknade stegade vi tillbaka till scoutstugan o de större scouterna gick till sin lägerplats för kvällen.

Till kvällsmat blev det spagetti och köttfärssås. Barnen åt med god aptit och det blev nästan inget kvar. När klockan var elva var det nästan helt tyst och de flesta sov.

På söndag morgon ordnade Anders H o Martin frukost, med julgröt och smörgåsar.

När detta var avklarat gick scouterna upp och samlade ihop sina saker. Några lekte ute och några lekte inne, vi hade lite julpyssel i form av julkorts-färgläggning. Mycket uppskattat inslag. Många släktingar som kommer få specialgjorda kort till jul! Framåt tiotiden slöt de större scouterna upp, de fick ordna med att ta hand om triangakök och tält, samt diverse andra saker som måste ses över i utrustningen efter en utomhusövernattning. De flesta såg nog så pigga ut, fast de var lite kyliga om nosen, termometern hade krupit ner till -7, vilket kan vara nog så påfrestande för sinnet även om man är välklädd. När alla var samlade var det dags för märkesutdelning.

Scouterna fick ställa upp sig i sina patruller. Mattias var märkesutdelare. Det var både samlarbevis, yxbevis och kår-scarfs som delades ut.

Vi avslutade helgen med att gå ut och sjunga scoutsången och önska en

GOD JUL & GOTT NYTT Ã…R!!

Väl mött till nästa års scoutmöten , med start 20 januari 2010.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.