Morlanda Scoutkår

– vi bedriver scouting i Ellös på ön Orust

Morlanda Scoutkår
Vårterminen 2012

Lyktan, eldning och tälja

Vi samlades ute och undrade väldigt om det skulle komma massa snö – men vi klarade oss hela kvällen. Efter att ha tagit närvaron blev det önskemål om att leka bollen i burken.

Inger fick räkna och scouter tjongade till bollen flera gånger – det är ju så mörkt att man inte ser ett skvatt! Tobias förberedde kvällens lyktor med T-gul. Dessutom sotade han igen en väldigt mycket för att vi skulle se hur dåligt det fungerar när grejerna inte är rena och/eller hela.

Vi delade in oss i patruller och så pratade vi om lyktan, alla fick dessutom prova på att tända samt skruva upp o ner veken, sen skulle man släcka. Man måste tänka på hur man bär en lykta när man är på hajk och att hushålla med bränslet när man skall bära all sin packning på ryggen.

När alla var klara och kände sig nöjda med dagens projekt, var vi tvungna att leka lite igen. Man måste röra på sig mycket om man suttit still ett tag, liksom för att kompensera- när man är i den åldern.

Vi tog fram stora dragkampsrepet och la i en formation på marken – det skulle dock inte bli dragkamp. Vi körde en pirathistoria. En läser en ”saga” och när vissa ord sägs skall man göra eller förflytta sig till vissa saker – vi kan väl säga att det blev mycket spring och Aj,aj kapten!

Vi tog ett varv med korv m bröd också – fast inte den ätbara sorten, (det är också en lek), sen körde vi dragkamp 2 ggr för rättvisans skull…..vips så blev det dags att sjunga scoutsången och gå hem.

Tälja och elda snöre

Klockan halv åtta kom scouterna för det sena mötet. Vi började direkt med närvaro kontroll och sen kastade vi oss över dagens projekt – några skulle fortsätta med att ta knivbevis och några skulle göra upp eld och elda av snöre. De fick fart på sin eld, men den kom inte upp i höjd riktigt, utan de fick lägga på lite mer och strukturera om – de eldade av sitt snöre och fortsatte sedan att elda till hela trefoten rasade.

Vid detta laget hade knivscouterna täljt färdigt och hade fått hjälp att göra en trefot som de skulle elda av snöre på också. De äldre scouterna hjälpte till med trefoten, så att de skulle hinna bättre. De fick bra fart på sin eld och rätt vad det var så rasade deras trefot också – mission completed alltså!

Vi körde pirathistorian även på sena mötet, men de hade inte samma spring i benen riktigt….fast de hörde bra och utförde momenten när de fick höra ordet. Även här sjöng vi scoutsången i slutet innan vi gick hem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.