Morlanda Scoutkår

– vi bedriver scouting i Ellös på ön Orust

Morlanda Scoutkår
Vårterminen 2011

Mat på indianers vis?

Vi samlades i storstugan där Richard hade börjat elda en lite brasa, närvaron togs av Inger och det var totalt 20 barn. Flera hade med sig lappar om att de gärna ville vara med på lägret vid Kristi Himmelfärdshelgen. KUL!!

Vi startade lite lätt med 10 minuter Oddans lek, den är nästan lika populär som ”moroten”. Sen skulle vi göra en ny lek –har inget bra namn på den, men det går ut på att man har ett sugrör i munnen och hela patrullen skall hjälpas åt att blåsa en ballong från ena sidan rummet till den andra – givetvis fortare än patrullen bredvid klarar av. Det blev jämna kamper och det hjälper inte att man tar i föör mycket, risken är nämligen att man blåser ut hela sugröret ur munnen!!Två stycken lyckades med den bedriften på samma gång. Förutom att det var en ganska rolig lek, var det en ganska tyst lek – man kan inte skrika o gapa m ett sugrör i munnen…………

Efter en stund gick vi över till ”Ballong-volleyboll” – scouterna fick stå på knä, annars kom de över snöret och risken är att man knockar sina medspelare m armbågarna om kan hoppa omkring för lätt.

När elden verkade vara klar att användas, skulle vi göra efterätt på indianernas vis. Tyvärr fick vi fuska lite och använda aluminiumfolie – fler av barnen tyckte det var synd och ville hellre göra det på det riktiga sättet (det gick ju inte eftersom vi inte har samlat på oss näver eller djurhudar mm att packa in maten i)! Vi tog varsin äpplehalva, kletade dit en klick honung och strödde sist över lite kanel, ingredienserna var valfria dock – och sedan gjorde man ett paket av aluminiumfolie. Vi fick blandade reaktioner kan man säga: – Mmm…det smakar som äpplepaj…:-Bläää, min blev bränd!

Det vi lärde oss var att: man ska inte skala äpplet, inte lägga paketet upp-och-ner och inte låta den ligga för länge. Nästa gång vi gör detta kanske man kan ha glass till??

Sista kvarten ägnade vi åt att göra något som heter Kims lek. Man har tex 5 saker, scouterna får titta på dem i 30 sek, sen täcks de över. Alla patrullerna fick sedan skriva ner vad de sett. Inger bytte sedan föremål och gjorde om övningen, sist låg där nio saker: hon hade plockat bort en grej – det gällde att snabbt komma på vad det var –då fanns ingen tid att skriva ner på papper utan man fick enas muntligt. Det är inget fel på scouternas minne, det bådar gott för framtida övningar.

Vi avslutade med scoutsången. Det sista vi sa innan vi gick hem, var att den 23 feb är det sportlov och således inget möte!

Ha ett kul lov.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.