Morlanda Scoutkår

– vi bedriver scouting i Ellös på ön Orust

Morlanda Scoutkår
Vårterminen 2010

Namnbrickor och lykta

Idag var det tänkt att vi skulle göra klart våra namnbrickor och prata om reglerna vi har satt upp tillsammans. Tyvärr så har våra nya glödpennor inte kommit så vi kunde inte bränna in våra namn. Vi började med samling i stora salen, där hissade vi flaggan och tog närvaron.

Mattias skrämde Inger när han kom utklättrande genom köksluckan för att hämta några lappar. Vi lekte lite ballongvolly och morotlandet innan vi satte igång med mötet på riktigt.

De scouter som inte hade börjat med sin namnbricka gjorde det tillsammans med Mikaela och Inger. Mattias och Stefan repeterade under tiden tändstickan med scouterna. Alla scouter fick var sin tändsticka som de fick tända. Stefan visade hur man skulle hålla tändstickan när man tände och vad som händer när man håller den på olika sätt. hur man kan få den att brinna snabbare och långsammare. Allt eftersom scouterna var klara med sina namnbrickor kom de in och var med på tändstickorna.

När Stefan visat klart fick alla scouterna prova att tända tändstickor. Scouterna satt i en ring och tände försiktigt en tändsticka var. Alla provade att reglera hastigheten på elden och blåste sen ut tändstickan. Vi avslutade med att Stefan visade hur man skulle tända ljusen i en ljusstake. Man börjar med ljuset längst bort och tänder sen ljusen i ordning mot sig. Om tändstickan börjar brinna ut ska man släcka den innan man bränner sig och så kan man tända en ny på ljusen som redan är tända. Då riskerar man inte att slå omkull ljusstaken när man tänder en ny tändsticka.

När vi var färdiga med tändstickan gick vi vidare med fotogenlyktan. Först visade vi hur man skulle göra, Anton fick komma fram och visa hur man tänder lyktan. När vi gjort det delade vi upp scouterna i sina patruller. Alla skulle få prova att tända och släcka lycktor. Scouterna tyckte det var kul och spännande med eld och lyckta. Alla var jätteduktiga och försiktiga för att inte bränna sig eller tappa lyktan. Efter många tändningar och släckningar var vi klara delade ut preliminäranmälningar till Wild Kids lägret vi skall ha på Kristihimmelfärdshelgen.

Richard visade scouterna hur de skulle sätta upp sina nya namnbrickor på väggen i hallen. Sen släckte vi ljusen som vi tänt tidigare och avslutade vi mötet med att hala flaggan och sjunga scoutsången.

Direkt när det tidiga mötet var slut började nästa. Även här skulle vi gå igenom lyktan. Äventyrsscouterna som redan gjort detta flera gånger gick ut med Evelina till verkstaden och gjorde hajkbrickor. Det sågades, raspades och slipades för fullt ute i verkstaden medan upptäckarscouterna gick igenom lyktan. De äldsta äventyrsscouterna som varit ute på Finnehajken satt på övervåningen och hade utvärdering om hajken. Alla tyckte att det var en rolig hajk men att den var i längsta laget. Snön gjorde att det var ännu jobbigare att gå. Alla var dock eniga om att samarbetet har blivit bättre.

Vi delade ut Finnehajksmärken till de som var med och visade de yngre hur de såg ut. Om några år har vi nog många som vill gå Finnehajken.

Vi avslutade mötet med att hala flaggan och sjunga scoutsången.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.