Morlanda Scoutkår

– vi bedriver scouting i Ellös på ön Orust

Morlanda Scoutkår
Höstterminen 2009

Orientering

Vi drog igång mötet kl. 18:00 med att vår ordförande Mattias hissade flaggan. Vi hade många föräldrar med på detta mötes inledning, då det skulle vara föräldramöte samtidigt. Efter flagghissningen var det lek på programmet, denna veckas lek var pepparkaksgubbarna. Ca kvart i sju gick föräldrarna med Mattias in i scoutstugan för att dra igång föräldramötet. Dagen till ära hade en kvinna från förbundet kommit till oss för att hjälpa oss.

Väl separerade från föräldrar drog vi igång mötet och idag skulle det bli orientering. Scouterna fick ut en karta, penna och ett papper. Vi ledare, Evelina Mikaela, Anders och Martin gick med patrullerna för stöttning. Vi hade lagt en bana med sju kontroller med en bokstav vid varje kontroll. Dessa bokstäver skulle tillsammans bilda ordet scouter. Detta tog för patrullerna merparten av resterande tid.

När alla patruller kommit tillbaka och löst ordet samlades vi vid flaggstången och avslutade med scoutsången.

19:30 – 21:00, junior och patrull

Vi samlades vid flaggstången och drog även igång detta möte med pepparkaksgubbarna. Ca tio i åtta släppte vi in föräldrarna till föräldramötet. Det var några föräldrar färre på det sena mötet, synd.

Vi samlade sedan scouterna och briefade dem vad som gällde för detta möte. Juniorerna och 1:a års patruller fick gå samma bana som de yngre men med den skillnaden att det var en mening skrivet på scoutchiffret som skulle lösas. Tyvärr hade den första lappen försvunnit mellan mötena. Scoutpatrullerna löste dock detta bakslag uppgiften med bravur och var tillbaka runt kvart i nio.

3:e års patrullerna fick ut en karta med två punkter utritade och uppgifterna att de på den ena punkten skulle ta ett kort på den längsta personen i patrullen i toppen av hopptornet och en bild på slingan på en i patrullen i spagat. Punkterna lås så långt ifrån varandra, att de inte skulle kunna gå hela patrullen till bägge punkterna. Detta löstes kvickt och de delade sig. De fick 50 min på sig och de löste uppgifterna med beröm godkänt.

Vi samlades sedan vid flaggan för halning av flaggan och scoutsången.