Morlanda Scoutkår

– vi bedriver scouting i Ellös på ön Orust

Morlanda Scoutkår
Kristihimmelfärdsläger

OS läger 2002

Under Kristi himmelsfärdshelgen var Morlanda Scoutkår på något som kallas Femkårsläger. Det är ett läger som anordnas vart annat år och de deltagande kårerna är Morlanda, Bohus, Svanesund, Mark och Kortedala. Vi turas om att ordna lägret så man är bara ansvarig för ett större läger vart tionde år. I år var det Mark som hade ordnat lägret och vi var på Apelhult i Marks kommun. Det är en fin lägerplats som Södra Älvsborgs Scoutdistrikt har.

Lägret började på onsdags kväll för ledarna som åkte ner och förberedde för scouterna. På torsdag förmiddag kom alla scouter med buss och på eftermiddagen hade vi den första aktiviteten. Patrullerna skulle bygga dinosaurier av naturmaterial. Det var många fina skapelser som gjordes på ängen.

Det fanns fem olika aktiviteter som varje patrull skulle genomföra. Hela lägret gick i OS-tema och varje uppgift var i sig en tävling. Under lägret fick patrullerna träna i att samarbeta, lyssna på fågel ljud, lägga pussel göra små trä-kåsor och mycket mer. Alla kunskaper behövdes när de skulle gå ut på spår på lördag. Våra patruller lyckades väldigt bra och fick stå på prispallen flera gånger. Detta berodde nog på att vi hade en bra blandning i patrullerna med seniorer, patrullscouter och Juniorer.

Morlanda höll på lördag kväll ett bejublat lägerbål där Jonas Andersson stod för gitarr och skönsång och Martin Appelgren och Mattias Niklasson var lägerbålsledare.

Morlanda Scoutkår under OS-lägret 2002

Text: Mattias Niklasson Foto: Josefin Niklasson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.