Morlanda Scoutkår

– vi bedriver scouting i Ellös på ön Orust

Morlanda Scoutkår
Höstterminen 2009

Packning av ryggsäck

Packa-pappas-kappsäck……..säg det om du kan, flera gånger i rad och fort!

Kvällens möte började inne. Inger tog närvaron, scouterna börjar bli väldigt duktiga på att sitta tysta i sina patrullen och invänta på att bli uppropade, känns jättekul! Hurra! Efter detta gick vi ut och hissade flaggan. Det börjar bli så mörkt ute nu att man knappt ser flaggan när den har kommit upp till toppen.Vi lekte fisknätet en stund och lyckades omringa dem som var kvar, fast de tog skydd bakom träden…

Sen var det dags att gå in igen och gå igenom kvällens tema.”Hur man packar en ryggsäck”.

Evelina och Martin hade packat varsin ryggsäck efter bästa förmåga, för en övernattning. Det tog en liten stund innan de kom in i salen, så medan vi väntade fick patrullerna säga packa-pappas-kappsäck i kör. Det hördes att en och annan tunga vrickades. Till slut kom ledarna in med sina ryggsäckar.Martin började med att visa upp vad han hade: barnen var rörande överrens om att han hade packat helt fel, ingen sovsäck, inga bra kläder, inga bestick, helt onödig kastrull och vi gissade att det tagit sådan tid för dem att komma för att han skulle knö ner en fotboll i den fulla ryggsäcken!! Evelina hade packat väldigt smart, rullat ihop sina kläder, regnbyxor lätt-åtkomliga, matlådan m tillbehör i en egen lite påse osv. Barnen tyckte Martin skulle gå hem och tänka till lite och hade nog ganska klart för sig hur de själva skall packa sina saker. I alla fall i teorin… Flertalet pratar om övernattningen, så vi blir nog ett glatt gäng på luciahajken!!

När allt var färdigpackat, lekte vi ballong-volleyboll. Barnen fick ömsom stå på knä, sitta på huk, ligga på rygg,stå på händerna för att minimera skallskador, i kampen om att slå ballongen över till motståndarnas planhalva. Ballongen överlevde alla matcherna.

Vi avslutade med att gå ut igen och ta ner flaggan och sjunga scoutsången.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.