Morlanda Scoutkår

– vi bedriver scouting i Ellös på ön Orust

Morlanda Scoutkår
Vårterminen 2008

Sankt Georgsdagen

Idag, den 23 april, är det Sankt Georgsdagen. Sankt Georg eller Sankt Göran som han heter på svenska är scouternas skyddshelgon. Det är idag som vi firar detta. Legenden om Sankt göran och draken kan du läsa här »

Vi började mötet lite tidigare där vi informerade om Vikingalägret på Kragenäs. Sen fortsatte vi med att göra i ordning vår rekvisita inför lägret. Alla scouter målade sina vikingasvärd och gjorde dem fina. Ledarna och seniorscouterna började plocka fram lägerutrustning och göra i ordning inför lägret.

Patrullscouterna hade förberett en lite föreställning där de återgav legenden om Sankt Göran och draken i en lite modernare tappning. Scouterna var jätteduktiga! Pjäsen vände väl upp och ner på legenden men rolig var den.

Vi avslutade mötet klockan åtta. Då fortsatte senior och ledare att göra i ordning rekvista och packa lägerutrsutning. Vi tillverkade piltavlor till pilbågarna vi skall använda på lägret. Nu är det bara en vecka kvar till lägret och det börjar dra ihop sig. vi får hoppas at vädret blir lika bra som det har varit den senaste veckan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.