Morlanda Scoutkår

– vi bedriver scouting i Ellös på ön Orust

Morlanda Scoutkår
Vårterminen 2011

Finns det scouter i andra länder mä…?!

Idag handlade mötet om scouter i våra nordiska länder, samt lite om han som grundade scoutrörelsen Robert Baden-Powell. Han var från England. Vi började med att ta närvaron inne, sen gick vi ut och hissade FLAGGAN(jippi det är vår nu!!). Den har inte varit upp sedan i höstas.Vi hade många nya som inte hade varit med om det förut, så vi gick igenom regler för scout-hälsning och att man inte skall ha huvudbonad på sig under ”ceremonin”, samt att man skall vara tyst. Sigge hjälpte Richard att hissa, när man gjort det tar man 2 steg bakot- hälsar på flaggan och ansluter sig sedan till ringen hos de andra.

Vi gick in patrullvis och satte oss och tittade på flaggor som Inger hade satt in på en lapp,dessa skulle landmärkas – det var någon flagga som man inte riktigt kände igen. Mattias ritade upp norden och så fick Inger rita England – det såg mest ut som Barbapappa tyckte många. Vi gick igenom huvudstäder och sen fick en o en komma fram o klistra dit respektive lands flagga. Vi pratade också om att om man åker utomlads, kan man skaffa sig ett sk. Scoutpass, för att kunna dra fördelar av tex billigt boende i andra länder. Det finns ju de som tågluffar kanske och vill bo i scoutstugor runt om i världen…

Vi pratade om scoutdagen som infaller den 23 april varje år och att vi har ett skyddshelgon som heter St.Göran. Närmare slutet körde vi ett race, där det gällde att blåsa pingisbollar över golvet med hjälp av ett sugrör. Det fanns många med talang för denna sport. Till sist gick vi ut och halade flaggan och sjöng scoutsången. Nästa vecka är det påsklov och därmed INGET scoutmöte!

Äventyrarna samlades direkt när det första mötet var slut. De skulle planera häxjakten. Richard samlade alla för en kort genomgång och summering av vad de kommit fram till under förra mötet och sen satte dom igång. Planering gick jättebra och alla småfrågor rätades ut. De olika grupperna var utspridda i scoutstugan och syntes inte till under hela mötet.

Medan äventyrarna planerade bakade utmanarna tårta. Maja fyllde år och det skulle vi naturligtvis fira.

Ingredienser inhandlades och tårtan slängdes ihop. Det blev en chokladgräddtårta med non-stop på. Tårtorna var supergoda och när vi gick från bordet var allt slut. Det allra sista tävlingsåt Maja och Lillan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.