Morlanda Scoutkår

– vi bedriver scouting i Ellös på ön Orust

Morlanda Scoutkår
Vårterminen 2011

Semlor,semlor,semlor!

Alla samlades inne i storstugan för att kunna ta närvaro, 27 stycken var vi idag! Plus ledarna…

Richard kastade sig över byttorna och började vispa grädde så fort han kunde.

Mattias pratade lite allvar med scouterna då det hade kommit fram lite tråkiga grejer om Facebook. Skall man vara en bra kompis, lägger man inte ut bilder eller tar med sina kompisar i grupper man startar utan att fråga. Man skall veta att det som skrivs på internet aldrig försvinner… även om man suddar eller tar bort, så ligger det kvar där eller så har någon kopierat det och sparat för senare bruk.

När vi diskuterat färdigt för denna gång i ämnet lekte scouterna en bra stund, de tog verkligen i – en tappade till och med sin tand! Fast den hade varit lös länge och lossnade lätt: -kändes ingenting, sa ägaren. Sen var han åter i full gång med att leka.

När vi var klara tog vi fram alla bord och stolar för att alla skulle kunna sitta ner och göra sina semlor, Frida skar mandelmassa och Inger delade ut semlebullar att fylla med ingredienser. Många tyckte det var så gott med semla att de ville ha FLEEEEERR, vilket de också lät oss andra höra, det blir lätt stimmigt när så många skall vara inomhus. Snart blir det ljusare på kvällarna och då skall vi vara mera ute.

Efter att semlorna var uppätna och bord o stolar bortstuvade, satte vi oss i en ring och spånade lite på hur indianerna kunde kommunicera med varandra trots att de inte alltid pratade samma språk. Alla stammar var ju inte likadana. Vi kom fram till att teckenspråk och enklare streckgubbar nog var ett bra sätt att förmedla sig på, samt använda kroppsspråk. Sista halvtimmen ägnade vi åt just det, charader.

De som inte kunde lura ut något själv att göra fick en lapp som vi skrivit något på. Många finurliga föreställningar fick vi och många kreativa svar. Vi avslutade med att sjunga scoutsången och sen delade vi ut lappar om ARBETSDAG 26 mars. Det skall städas och röjas runtom och i scoutstugan, alla är välkomna: föräldrar och barn.

När spårare och upptäckare gick kom äventyrarna och utmanare till scoutstugan. Dom skulle också göra semlor naturligtvis. Lite lugnare runt bordet kan man säga.

Efter att scouterna länsat alla skålar så var det dags att hitta på något. De scouter som ska åka på World Scout Jamboree i sommar gick upp på övervåningen och pratade om detta. De andra spelade lite trashockey och hade det kul.

Vi avslutade med scoutsången och delade ut lappar om arbetsdagen vid scoutstugan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.