Morlanda Scoutkår

– vi bedriver scouting i Ellös på ön Orust

Morlanda Scoutkår
Vårterminen 2009

Stormkök & Lykta

Så var det dags för ännu ett roligt scoutmöte. De scouterna som kom tidigt fick hjälpa till att göra i ordning på scouttomten. Mattias och Patrik hade jobbat med att städa upp runt eldstaden och krattat löv. Scouterna hjälpte till att köra upp allt till komposten så att det såg fint och rent ut. När vi var klara med det var det dags att börja mötet.

Idag var det dags för stormkök och lykta. Minior skulle lära sig allt om fotogenlyktorna och juniorerna skulle öva med stormköken. Patrullscouterna planerade häxjakten som är nästa vecka.

Vi samlade alla scouterna på gräsmattan för upprop. Det var en ny scout som kom idag. Totalt var vi 42 scouter och 7 ledare på mötet. Det känns fantastiskt kul att vi är så många. När uppropet var avklarat lekte vi sardinburken.

Den går ut på att en scout springer och gömmer sig och de andra skall leta efter henne/honom. När man hittar den som har gömt sig skall man lägga sig ner bredvid så nära som möjligt. Därav namnet sardinburken.

När vi hade lekt två gånger började vi kvällens övningar.

Miniorscouterna gick in och övade med fotogenlyktorna. Inger höll i genomgången och visade lyktans olika delar. Sen övade scouterna i sina patruller. Det var fullt upp för Inger, Stefan och Anders i stora salen.

Medans miniorerna var inne i stora salen var juniorerna ute på gräsmattan. Där hade vi  genomgång av stormköket och dessa olika delar. Vi delade upp scouterna två och två med ett stormkök var. De testade att sätta ihop och plocka isär stormköken så att de kunde det utan att fundera. Mattias gick igenom hur brännaren fungerar och vad man skall ha för bränsle till den. Vi hällde upp Tenol i alla stomköken och började koka upp vatten.

Martin åkte ner till affären och köpte blåbärssoppa. Han kom tillbaka lagom till att den första kastullen vatten kokade. Vi rörde ner pulvret i det kokande vattnet och kokade sen upp soppan igen så att den skulle tjockna. Totalt hade vi 12 liter blåbärssoppa!

Strax innan vi slutade mötet kom alla miniorer och patrullscouter ut och juniorerna bjöd dem på blåbärssoppa. Det var mycket uppskattat. Allt eftersom föräldrarna kom och skulle hämta scouterna så bjöd vi in dem att dricka blåbärssoppa. Vi var över femtio personer som stod ute och drack varm blåbärssoppa i den lite kyliga vårkvällen.

Vi avslutade mötet med att ställa oss runt flaggstången och sjunga scoutsången.

När alla scouterna åkt hem var ledarna kvar och diskade och gjorde i ordning. Stefan tog hand om all disken och Patrik, Anders och Mattias röjde upp det sista skräpet runt eldstaden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.