Morlanda Scoutkår

– vi bedriver scouting i Ellös på ön Orust

Morlanda Scoutkår
Vårterminen 2008

Stormkök & lykta

På dagens möte gick vi igenom stormkök och lykta med miniorer och juniorer.

Vi började med flagghissning där Niclas och Tobias hissade flaggan. Vi gick igenom vilka som var närvarande och sen satte vi igång med aktiviteterna. Patrullscouterna gick upp på övervåningen och planerade häxjakten som skall gå av stapeln onsdagen innan påsk.

Våra lyktor finns i två uppsättningar, de som är bra och det som inte är bra. Tar man fel så fungerar det inte så bra, men de är bra att öva med. Vi gick igenom lyktans olika delar och hur man plockar isär och ihop lyktorna. Vi gick igenom hur man gör rent och vårdar lyktan och vilket bränsle man använder.

När vi hade gått igenom lyktan plockade vi fram våra stormkök från förrådet och började sätta ihop dem. Här insåg scouterna hur viktigt det är att vårda vårt material. Stormköken måste diskas mycket noggrant för att inte bli äckliga och dåliga så att man inte kan använda dem. Vi plockade ihop nio kompletta stormkök och övade på att sätta upp och plocka ihop dem på rätt sätt. Efter några gånger var scouterna riktigt duktiga.

Vi gick igenom hur man vårdar stormköken och att det alltid är viktigt att diska dem direkt ute på hajk så att maten inte sätter sig i aluminiumen. Scouterna diskuterade också vad som händer när man inte sköter stormköken och hur det skulle kunna bli på en hajk om man inte sköter materialet.

Vi avlutade mötet med att hala flaggan och sjunga scoutsången

One thought on “Stormkök & lykta

  • HUR ANVÄNDER MAN ETT STORMKÖK?! jag behöver instruktioner väldigt snabbt tack:D

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.