Morlanda Scoutkår

– vi bedriver scouting i Ellös på ön Orust

Morlanda Scoutkår
Vårterminen 2011

Surrning och knopar

Idag skulle det bli surrigt på mötet på flera sätt…men först samlades vi inne o inväntade att alla kommit, för att sedan gå ut och ta närvaron. Mycket spring i benen gjorde att vi körde en lek utomhus innan vi skulle gå in och öva knopar.

Det blev fiskenätet, men nätet hade fullt upp med att hålla sig på benen, så fastän fiskarna nästan trippade förbi med korta steg- så blev det inte mycket fångst!

Slutligen gick vi in och delade upp oss i patrullerna och sätta oss i olika delar av huset. Vi gick igenom fördelar med olika knopar och övade sen att knyta diverse knutar/knopar och surrningar.

Det är lätt att knyta sina kompisar också, om de bara står still. Några av oss kan i praktiken nu knyta en knut hängandes i armkrok på en gren – om man nu skulle behöva det .

Strax innan vi skulle avsluta och sjunga scoutsången, pratade Stefan och Inger om vikten att inte störa möten, prata i munnen på varann eller slåss när vi håller på att lära oss saker. Man är inte en bra kompis om man hela tiden stör för de som faktiskt vill lyssna och ta till sig det vi pratar om. Vi tycker det är jätteroligt att så många kommer till scouterna och vi vill gärna lära er allt vi kan om scouting, men då måste alla bli bättre på att hålla sig lugna. Alla var överens om att vi nästa gång skall försöka göra ett lugnt möte.

Vi pratade också om evenemanget Getingen som går av stapeln i Göteborg den 8 maj, lappar skickades med hem. Det är i enkla drag en stor poängpromenad, där man går med sina scoutkompisar i patruller och får visa sina färdigheter i både naturkunskap och allmänbildning. En kul dag med mycket frisk luft, medhavd matsäck och många glada kompisar!

Anmäl dig du med…

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.