Morlanda Scoutkår

– vi bedriver scouting i Ellös på ön Orust

Morlanda Scoutkår
Höstterminen2011

Svampletning

Då var det dags igen. Vi samlades runt flaggstången och eftersom det varken blåste halv orkan eller regnade hissade vi upp flaggan. Vi fick lära oss att hälsa på flaggan och även att man inte har mössa på sig när flaggan är i farten…

Vi delade upp oss i grupper, tog på oss reflexvästar, tog svampkorgen och gav oss iväg – riktning SKOGEN. Här skulle plockas svamp. Helst skulle vi plocka sådan svamp som vi inte visste vad det var, för att lära oss lite mer om dem. Scouterna gick in för detta med liv o lust, snart var korgen full.

Vi gick lite längre in i skogen och pratade om vad man skall göra om man kommer bort från gruppen. Man kan göra en pil eller flera som visar var man sitter. Det bästa stället att sitta och vänta på att någon skall hitta en är under en gran eller något annat som kan skydda en mot regn/snö..för att hjälpa ”letarna” att veta lite mer åt vilket håll man gått, kan man hänga upp en halsduk, vante eller något annat som är synligt. En kille klättrade upp i trädet o hängde uppochner – han hade inget löst sa han…För att illustrera hur det skulle kunna se ut, sprang(?!) Richard o gömde sig – – tyvärr hukade han inte under ett träd utan stod upp som om han stod i kö vid korvkiosken, så vi såg honom med en gång. Sedan fick scouterna prova på att gömma sig – det gick jättebra. Fast vi hittade alla till slut.

När vi kom tillbaka hade det börjat regna alldeles väldigt. Vi skyndade oss att sjunga scoutsången, men tog inte ner flaggan. Föräldrarna satt inne och hade möte med Mattias, de var precis färdiga när vi sjungit klart.De blev jätteförvånade över at det regnade!

Vi ses nästa onsdag!!

När Spårarna hade slutat var det dags för upptäckare, äventyrare och utmanare att ha möte.

Upptäckarna fick jobba med svamparna som spårarna hittat ute i skogen. Det var full aktivitet och många svampar blev namnsatta. Det var kul att att se scouterna så engagerade. Medan upptäckarna gjorde detta planerade äventyrarna höstens möten.

Det är intressant hur lösa diskussioner till slut blir konkreta planer. Det enda som behövs är lite stöd. Innan vi slutade körde vi Oddans lek  och spela trashockey. Det var jämna matcher i trashockeyn och scouterna hade jätteroligt.

Vi avslutade med att sjunga scoutsången.

Nästa gång blir det surrning och knopar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.