Morlanda Scoutkår

– vi bedriver scouting i Ellös på ön Orust

Morlanda Scoutkår
Höstterminen2011

Tändstickor och knopar och surrning

Vi samlades först ute o sprang av oss lite,sen ställde vi upp och travade in i värmen.

Väl inne i storstugan satte vi oss i en ring och pratade om tändstickor, samt hur man ska använda dem och vad man skall undvika!

Vi fick många goda råd som vi delade med oss.Många hade använt tändstickor hemma, men långt ifrån alla. Vi hade också olika tändare med oss.När vi hade gått igenom det mesta, körde vi en omgång med viskleken..jag skickade runt ordet paraply ( med tanke på vädret som rådde utanför) och det slutade som FLODHÄST??! Fast det hörde ju nästan också till det vädret vi hadeJ

Vi delade in oss i grupper och fick med oss ett ljus var. Sen fick alla i tur och ordning prova på att tända ljuset. Det är mycket att tänka på¨, inte rikta tändstickan åt någon, akta sitt långa hår, hålla tändstickan riktigt, inte dra stickan mot sig, tända en ljusrad med ljuset längst bort först och nästan det viktigaste- INTE LÄMNA ETT BRINNANDE LJUS ENSAMT…

Några av scouterna tyckte det var lite läskigt till att börja med, men sen de lärt sig hur man skall göra var det inte så farligt. Men det gäller att ha kvar respekten för brandfaran och det hade de allihop!

Idag avslutade vi inne i scoutstugan med att sjunga scoutsången,

På det sena mötet fortsatte vi med det vi påbörjade förra veckan, surrning och knopar. Vi gjorde knopar i stora salen och det var knopar högt och lågt. Det var kul att se att de som de lärde sig förra veckan fortfarande fanns kvar i minnet. Så är det ju inte alltid. Vi använde oss av våra knopböcker och av varandra för att komma ihåg så många som möjligt. Scouterna var jätteduktiga.

Ute surrade äventyrarna trefötter och raksurrningar. De hade fått i uppgift av Richard förra veckan att surra trefötter och emellan dessa lägga en raksurrning. Raksurrningen skulle sen testas så att den höll. Scouterna delade upp sig i grupper och surrade. Vi kom fram till att vi måste öva lite mer på trefötter men raksurrningarn var helt perfekta. Vi testade hållfastheten med att sitta på raksurrningen. Först testade vi med Maja och sen med Tobias. Sen gick vi på det tunga testet när Marcus och Mattias testade surrningen.

Våra utmanare planerade lite för hösten och kom fram till att de vill göra en återträff för World Scout Jamboree.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.