Morlanda Scoutkår

– vi bedriver scouting i Ellös på ön Orust

Morlanda Scoutkår
Höstterminen 2012

Uppstart hösten 2012

Idag var det dags för höstens första möte. När klockan var 17:50 var det inte så många scouter på gräsmattan. Mattias gick in och fixade lite saker inför mötet och när han kom ut och ringde i skeppsklockan för samling så strömmade nya och gamla scouter ut från skogen. Vi ställde oss i en ring runt flaggstången och hissade flaggan. När flaggan var hissad tog vi närvaro.

Vi hälsade alla nya scouter välkomna och pratade om vad vi skulle göra på mötet och vad man gör i scouterna. Vi började med att leka en lek som heter 360o-kull. Den går ut på att man går ihop två och två och sen jagar man varandra. När kompisen blir tagen ska den snurra ett varv för att sen jaga sin kompis. Leken är väldigt bra då alla är igång samtidigt. Efter 10 minuter var scouterna helt uttröttade av allt springande.

När vi hade lekt färdigt var det dags för poängpromenad. Vi delade upp scouterna i tre patruller och de fick penna och papper för att kunna svara på 1×2 frågorna. Patrullerna startade poängpromenaden med några minuters mellanrum. Poängpromenaden tog cirka 15-20 minuter att gå och scouterna läste frågorna tillsammans så att alla skulle kunna svara när vi skulle rätta tillsammans.

När scouterna kom tillbaka lämnade de in sina svarskort till Mattias och Lars som rättade dem. Sen gick de och satte sig vid eldstaden där Äventyrarna hade gjort en stor kolbädd som de kunde grilla korv över. Några korvar hamnade i glöden men de flesta hamnade i magen på scouterna.

Efter grillningen ställde vi upp oss i en ring runt flaggstången och halade flaggan. Vi avslutade med att dela ut lappar om föräldramöte och sen gick alla scouter hem.

Nu kom alla Upptäckare och Äventyrare, vi ställde upp runt flaggstången och hissade flaggan. Vi pratade lite innan vi körde en lek. Egentligen skulle vi köra taktikstaffet men det hade Marcus glömt hur den var så vi gick direkt på aktiviteterna istället. Några av scouterna började med yxbevis, andra med knivbevis. Vi började göra upp eld som vi skulle grilla korv och göra pinnbröd över,

Scouterna var jätteduktiga med yxorna och knivbevisen var inga problem. Tillsammans så gjorde de i ordning allt som behövdes för att tända elden. Några späntade stickor andra högg lite större ved och sen tände de när allt var förberett.

Killarna som varit inne och gjort pinnbrödsdeg kom ut och korven plockades fram. Sen satt vi och grillade och pratade och hade det trevligt. Vi slutade med att hala flaggan och prata om terminen och kommande hajker och läger.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.