Morlanda Scoutkår

– vi bedriver scouting i Ellös på ön Orust

Morlanda Scoutkår
Vårterminen 2010

Uppstart vårterminen 2010

Tjohoo, så var det dags för uppstart av vårens termin! 20 scouter däribland 2 nya hade mött upp klockan 18.00.Vi började med lekar på utsidan, vi körde en ny variant som hette fiskdammen – men den var lite krånglig- fast gammelgäddan gjorde så gott han kunde. Vi fortsatte med ett parti pepparkaksgubbar och avslutade med fiskenätet innan vi gick in och hissade flaggan.

Vi tog närvaro och scouterna var fenomenala på att vara tysta. På dagens schema stod disciplin och regler i scoutstugan.

Vi pratade om vad scouting står för- att man skall vara en schysst kompis och att är det genom att man tar hänsyn och respekterar varandra.

Vi kom överrens om att ifall man stör under samling och får många tillsägelser får man lämna rummet en stund, tills man lugnat sig. Om man slåss och man får upprepade tillsägelser blir det rapport till föräldrar och så får man stå över nästa möte. När detta var avklarat tog vi upp frågan på vad scouterna ville ha ut av denna termin…..vi fick många förslag: läger, knopmärke, knivbevis, Lisebergsresa, leta djurspår, badresa, mera övernattningar osv

När vi alla hade pratat en lång stund- fuktade vi strupen med saft och sen hann vi med morotslandet innan det var dags för samling och hala flaggan. Vi avslutade med scoutsången.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.