Morlanda Scoutkår

– vi bedriver scouting i Ellös på ön Orust

Morlanda Scoutkår
Hujker

Våffelätartävling dag 2

Vi vaknade klockan sju på lördagen efter våffelätartävlingen. Ledarna hade suttit uppe till klockan 02:00 och spelat in en valsversion av scoutsången som ni kan lyssna på här.

Frukosten serverades vid klockan åtta och sen var det fria aktiviteter och städning av scoutstugan som gällde. Scouterna var jätteduktiga och städade toaletter och kök, stora salen och övervåningen. Mattias och Raimo sågade upp ca två kubikmeter av veden som legat ute och torkat.

När det var klart klöv vi upp veden och la in den i vedbingen. Alla scouter hjälpte till att bära så det gick fort. Richard förstörde vår fina Hickory-yxa  När den kluvna veden var inflyttad så flyttade vi in den ved som inte fått plats under skärmskyddet.

Patrullscouterna gick och handlade för våffelhajken som vi skulle genomföra mellan lördag och söndag.

Medans Mattias och Anders flyttade blöt ved lagade scouterna mat, det blev korvgryta specialé. Martin lagade ledarnas specialé och den var riktigt god. Denna gången lade vi till lite extra ost för att göra den extra god. Mums!!!

Klockan 14:00 var allt diskat och klart. Miniorscouter och juniorscouter åkte hem och patrullscouterna gjorde sig i ordning för att gå ut på våffelhajk. Det var patrulltjejernas första riktiga hajk.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.