Morlanda Scoutkår

– vi bedriver scouting i Ellös på ön Orust

Morlanda Scoutkår
Vårterminen 2010

Våffelätartävling

Så var det då dags för årets våffelätartävling. Vi samlades i scoutstugan klockan 16:00. När vi kom låg Mattias i hallen och skruvade upp ett skoställ. Vi gick över honom och bar upp våra saker till övervåningen där vi skulle sova. Vi valde sovplatser och la ut alla våra saker. Några började äta godis direkt!

När vi kommit tillrätta så samlades vi i stora salen. Mattias berättade att skohyllan var klar och alla gick ut och ställde i ordning skorna och fick reda på att hyllan inte var för att sitta eller stå på utan bara för skorna.

När vi ställt upp skorna samlades vi i stora salen för att gå igenom kvällen. Ledarna ville ha några frivilliga. Efter mycket om och men fick vi några frivilliga. Dessa fick det ärofyllda uppdraget att göra våfflor till kvällen.

De som inte gjorde våfflor gick upp på övervåningen och myste busade eller gjorde något annat. Gänget i köket satte ingång med smeten och snart luktade det våfflor i scoutstugan. Efter en timme började vi duka bordet och snart skulle vi äta våfflor. Men inte då .Trots att vi hade åtta våffeljärn så tog det över två timmar att göra klart alla våfflorna. Nu fick vi också besök av vår Martin som inte längre är aktiv ledare men som ville vara med under kvällen. JÄTTEKUL tycker vi!

När alla var klara satte vi oss till bords och började äta. Nu var det dags för VÃ…FFELÄTARTÄVLING!

De som ville vara med i tävling skrevs upp på vår whiteboardtavla. Linn fick i uppdrag att föra protokoll på hur många våfflor alla åt.

Regler för våffelätartävlingen är:

 1. Alla våfflor ska ha grädde och sylt på sig
 2. Man får inte lämna bordet under tävlingen då är man ute
 3. Behöver man spy får man inte göra det vid bordet och är således ute ur tävlingen
 4. Det är inte på tid utan flest våfflor vinner

Startfältet var ganska starkt i år med flera som sagt att de skulle äta mer än 10 stycken våfflor. En efter en föll de bort från tävlingen. Jonas och Oscar var de som höll ut längst och Oscar vann till slut med 11 våfflor. Detta var dock inte den stora händelsen under kvällen. Tobias som tyvärr inte fick vara med och tävla pga att han inte är äventyrsscout än åt 18 våfflor! Det är nytt rekord i kåren och Han kommer att få en hedersplats på minnestavlan trots att han inte blev en officiell vinnare.

När scouterna var klara gick de och diskade sina tallrikar. Något de fick göra flera gånger om. Det blir så när man diskar i kallt och smutsigt vatten. De som inte gjort våfflor fick diska och göra i ordning alla våffeljärn och katruller, byttor m.m.

När vi hade diskat var det dags för lägerbål och Earth Hour. Självklart släckte vi ner och myste med levande ljus och öppen eld. Richard och Martin höll i lägerbålet och det blev full fart från första stund.

Spellista för kvällen såg ut så här:

 1. Fram med lägerbålshumöret
 2. Trampa på gasen
 3. Apans sång
 4. B-P spirit
 5. Min häst
 6. Temperaturen
 7. Pytt i panna
 8. Varmkorv boogie
 9. Jag vill ha munkar
 10. I medelhavet
 11. Muggebigge
 12. Brevet från kolonin
 13. Hajarna
 14. Kombaya
 15. Teddybjörnen Fredriksson
 16. En gasflygmaskin
 17. Singing in the rain

Lägerbålet höll på under hela Earth Hour och när det var slut var de flesta ganska trötta. Då passade det ju perfekt att titta på filmen Upp med scouten Oscar. De som orkade åt lite godis till filmen men det var inte många.

Efter filmen var det dags att gå upp och lägga sig. Det är konstigt hur pigga scouter plötsligt kan bli när det är dags att sova. Efter en stund sov alla iallafall. När vi vaknade klockan halv åtta kom vi på att klockan skulle ställas fram en timme. Helt plötsligt var klockan halv nio. Vi åt frukost och sen städade vi scoutstugan. När klockan var elva hade vi gjort i ordning för Kårstämman.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.