Morlanda Scoutkår

– vi bedriver scouting i Ellös på ön Orust

Morlanda Scoutkår
Vårterminen 2011

Våffelhujk

Till Våffelhujken 2011 för äventyrare och utmanare hade det samlats 10 scouter och två ledare.

Våffelhujken inleddes ned en fyrkamp med livlinekast, pussel läggning, ringflyttning och knophinderbana. Scouterna delades upp i två lag, fjantar och töntar. Efter en hård kamp stod det lika mellan de två lagen. Utslagsgrenen livlinekastning blev töntarnas fall med fjantarna som segrare.

Efter en kort mys stund runt eldstaden gick vi in och började göra våfflor.

Med två utmanarscouter vid våffeljärnet kunde det inte bli annat än gör goda våfflor. Undertiden såg de andra på film och mös ordentligt.

När det var dags för Morlanda scoutkårs årliga våffelätar tävling visade det sig att de flesta hade grundat med alldeles för mycket popcorn under filmen . Tobias stod som ensam segrare efter en rad kloka beslut att inte fortsätta tävlingen för att slippa ropa på ullrik i toalettholken.

Filmen myset fortsatte efter våffel ätandet men gjorde flertalet väldigt trötta så samtliga hade lagt sig och sov gott vid 23.30.

Lördag morgon startade vid 07.30 med frukost vid 08.10. Efter städning av scoutstugan blev det en vandring till vårat vindskydd via Sörbo klev och kustleden, en vandring på ca 1 timme. Tyvärr var frånfallet av scouter stort pga. diverse krämpor och andra planlagda aktiviteter. Till vindskyddet gick tre scouter och två ledare.

Vädret var dimmigt och lite kyligt med 6 grader i luften. Med en härlig eld att värma sig vid och korvgrillning blir choklad i banan en självklar efterätt att avnjuta .

Två skogsvana äventyrsscouter gjorde en fin, helt symetrisk trefot att hänga våran kittel i, Snyggt jobbat!

På hemvägen gick vi förbi ett korp bo och en gran modell större i dalen.

En fantastisk tur tillsammans som slutade vid 15.30 i scoutstugan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.