Morlanda Scoutkår

– vi bedriver scouting i Ellös på ön Orust

Morlanda Scoutkår
Vårterminen 2011

Wiiheeee….Våffelhujk!!!

Strax före klockan 18.00, anlände 25 stycken förväntansfulla scouter till scoutstugan. Då hade Esther Møller och Inger redan börjat grädda våfflor. Richard kom o tog närvaron och sen försvann alla ut för lite lekar – det verkar som om fiskenätet var en av dem. Markus dök också upp och lekte en stund han mä. Efter en stund kom alla in och det blev stort röj i salen, nu skulle bord o stolar fram – likaså tallrikar, glas o bestick!

Äntligen var det dags att äta – ca 60 våfflor försvann ner i gapen . Efter att vi ätit klart, fick de gå upp o placera ut sina sovsäckar, kuddar, gosedjur o allt de hade med sig – de som inte redan gjort det. Sen var det meningen vi skulle kolla på film!

Inger hade lånat ”Legenden om Ugglornas rike” samt tagit m både dator o projektor – men hon blev lite snopen när inte ljudet nådde ut till alla….efter en del letande o meckande, hittad Anders o Marcus lösningen m hjälp av en låååång sladd att koppla till datorn som i sin tur ledde ljudet ut i högtalarsystemet – jippi- nu hade vi ljud i stugan! Det var knappt man kunde höra prasslet från godispapper o chipspåsar – men jag tror mest det berodde på att scouterna satt o kollade filmen och inte åt så mycket. En lyckades däremot somna ifrån allt med klubban i munnen….

När filmen var slut, var det tandborstning som gällde. Det blev en del fnissande o pratande. Det var ganska varmt så det tog en stund att somna – men jag somnade nog vid 23.00 och då hade det varit tyst ett tag. Klockan 06.15 gick de morgonpigga scouterna ut, för att låta resten sova en stund till. Klockan 07.00 var det däremot svårt att hålla tyst, så då körde vi lite ”maskrace” och sovsäcksrally. Halv åtta kom Esther o skulle hjälpa till m frukost, vi hade några som skulle iväg på fotbollsträning. Det blev risgrynsgröt, resten av våfflorna, samt smörgås! Klockan 09.50 avslutade vi våffelhujken m scoutsången ute på gräsmattan – vädret var kanon o alla var på gott humör! Vi påminde om att vi INTE har något möte den 30 mars!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.