Morlanda Scoutkår

– vi bedriver scouting i Ellös på ön Orust

Morlanda Scoutkår
Höstterminen 2016

Världens barn

Idag var det dags för det andra mötet om Världens barn. Vi samlades på gräsmattan och tog närvaro. Sen lekte vi lite Bollen i burken. När det var avklarat delade vi upp oss i fem grupper. Detta för att vi hade fem stationer under mötet. Ett handlade om Världens Barn och de fyra andra var praktiska roliga stationer då vi såg på gruppen att de inte skulle klara av att bara köra Världens barn.

Första stationen var Världens barn. Här pratade Eleonor om alla de insatser som görs inom Världens barn. Scouterna diskuterade vad man kunde göra för att hjälpa barn som har det svårt. Det kom fram många bra förslag på hur man kan hjälpa till.

Andra stationen var pilbågsskytte. Första gången för många och det var en rolig och spännande aktivitet som uppskattades.

Tredje stationen var knopar. Här lärde sig alla som inte redan kunde den legentariska scoutknopen Råbandsknop.

Fjärde stationen var blåsrör. Här sköt vi prick på vår yxkastningstavla. Också en uppskattad station och även denna första gången för många.

Femte stationen var den legendariska scoutuppgiften livlinekastning. Tiden gick väldigt fort och alla scouter provade och testade och diskuterade ända tills mötet var slut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.