Morlanda Scoutkår

– vi bedriver scouting i Ellös på ön Orust

Morlanda Scoutkår
Vårterminen 2008

Vikingaförberedelser

Idag var det dags för att ha det första mötet med förberedelser inför Vikingalägret den 1-4 maj. Tyvärr blev det inte riktigt som vi hade tänkt oss. Richard fick ligga hemma i sängen på grund av ryggont och Martin fick åka till Götebborg för att hämta sin bror som fått punktering. Kvar fanns bara Mattias och Anders och 20 galna scouter. Istället för att tillverka rekvisita inför lägret fick Anders ta hand om scouterna när Mattias gjorde i ordning informationsmaterialet inför lägret.

Scouterna började att leka blinkleken. Den går til så här:
Man sitter på stolar i en rund ring. Bakom varje stol står det en annan scout. Dessa skall ha händerna på ryggen. En av stolarna är tom och där står en ensam scout. Han eller hon skall genom att blinka få någon av de scouter som sitter ner på en annan stol att sätta sig på den tomma stolen. Om den scout som står bakom lyckas att fånga den som sitter på stolen så får han/hon sitta kvar.

När scouterna hade tröttnat på blinkleken så fortsatte de med Oddans lek.
Man delar upp rummet i tre delar. Alla startar i den första delen och man skall putta över så många man kan till den andra och tredje delen av rummet. Den som är sist kvar i första delen av rummet har vunnit.

När scouterna hade tröttnat på Oddans lek så lekte vi fruktsallad. I den leken sitter man i en ring, på stolar eller på golvet. Det finns en plats för lite i ringen så en av scouterna får stå i mitten. Scouterna delas in i olika frukter och när scouten i mitten säger en viss frukt så skall alla som har den frukten ställa sig upp och byta plats. Den som står i mitten skall då ta en av de lediga stolarna. Man får inte sätta sig på samma plats när man har rest sig upp. När scouten i mitten säger fruktsallad så skall alla byta platser.

När mötet nästan var slut delade Mattias ut informationslappar till alla scouter som skall med på Vikingalägret. Vi avslutade mötet med att scouterna sjöng scoutsången