Morlanda Scoutkår

– vi bedriver scouting i Ellös på ön Orust

Morlanda Scoutkår
Vårterminen 2010

Eldning

Idag var det dags för en scoutfavorit, eldning!
Vi började med att spärra av gräsmattan så att scouterna inte skulle springa i den värsta leran och slita ut den innan den hade torkat upp ordentligt. Om alla scouter håller sig på utsidan av repet så kanske vi kan få en grön gräsmatta innan våren är slut.

Sen tog Inger närvaron och vi berättade vad vi skulle göra under mötet. Vi började med att leka, den här gången var det sardinburken. Mårten fick springa upp och gömma sig i skogen och sen skulle de andra leta efter honom. När de hade hittat honom skulle de lägga sig bredvid honom packade som sardiner.

När det hade gått 25 minuter så hade ingen fortfarande hittat honom. Då ropade vi fritt fram. Mårten hade smugit in under en en och suttit bara någon meter från stigen där många hade gått och letat. ett bra gömställe kunde vi konstatera.

När vi lekt klart gick vi bort till eldstaden och Mattias visade oss hur man gjorde upp eld. Hur det såg ut kan ni se i den här filmen.

När elden brann övade vi på att bygga pagodeldar. Alla scouterna byggde sin egen pagodeld men vi tände dom inte.

När alla hade byggt sin eld bjöd Mattias på glass för att han fyllde år. När vi ätit upp glassen avslutade vi med att sjunga scoutsången och dela ut lappar om Wildkidslägret.

Nu var det dags för det sena mötet.

Även här skulle vi elda. Äventyrsscouterna gick till baksidan tillsammans med Richard och Evelina. Där skulle de göra gengas.

Så här såg det ut.

Upptäckarscouterna stannade kvar på framsidan och fick i uppgift att göra upp en eld. Alla späntade och pratade. När det var dags att börja elda insåg scouterna att det låg spån över hela eldplatsen. Det var bara att sätta igång att plocka upp allt och lägga vid elden. Vi kände på skillnaden på en barrträd och lövträd.

När allt var klart så fick scouterna som uppgift att det skulle brinna en eld när Mattias kom tillbaka från affären. Det gick jättebra och när han kom så brann det för fullt.

Då överaskade Richard och scouterna Mattias med att sjunga ”ja må han leva”. Mattias bjöd på glass och sen avslutade vi med att sjunga scoutsången.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.