Morlanda Scoutkår

– vi bedriver scouting i Ellös på ön Orust

Morlanda Scoutkår
Hujker

Sing Star Hujk

Fredagen den 19 oktober var det tags för hösthujk. Hujken skulle gå i sångens tecken och vi hade laddat upp med SING STAR! Ledarna samlades vi scoutstugan klockan 18:00. Då hade Richard redan dukat upp bordet för middagen.

Vi satte genast igång och gjorde middagen. På menyn stod Italiensk Lövögryta med hemmagjord chokladpudding till efterrätt. Alla hjälptes åt i köket och när scouterna kom klockan 19:00 var det mesta klart Grytan stod och puttrade och det luktade gott i hela scoutstugan. Vi satte oss vid middagsbordet vid 19:30 och det blev alldeles tyst i salen. Det är vid sådana stunder som man förstår ordspråket ”Låt maten tysta munnen”. Efter flera omgångar med gryta var det ingen som orkade med chokladpuddingen så vi sparade den till senare.

Dags för Sing Star tävling

Nu var det dags att göra i ordning i stora salen för att sätta igång med vår SING STAR tävling. Vi hjälptes åt att diska och sen satte vi igång. Scouterna var grymt duktiga och alla var med och sjöng. Vi sjöng schlager så det stod ur öronen på en. Under kvällen bestämde sig patrulltjejerna för att sova ute. De satte upp tältet ute på gräsmattan. Under natten kröp temperaturen ner till nollan och det var ganska kallt ute i tältet. Riktigt bra gjort av tjejerna.

När vi hade sjungit ett tag var det tags för chokladpuddingen. Riktigt smaskigt tillsammans med marsánsås. Vi sjöng fram till klockan 23:45 och klockan 24:00 låg alla i sina sovsäckar.

Klockan 08:00 var det väckning och sen var det frukost vid 08:30. Det var en vanlig scoutfrukost med gröt, fil & flingor och smörgåsar. Inte allt på en gång men alternativen fanns. När vi ätit frukost var det dags för morgonens aktivitet. Walkie Talkie skattjakt.

Scouterna gick två olika vägar runt Ellös och fick instruktioner. Det gick ganska bra förutom lite dålig täckning och babyvakter. När scouterna kom tillbaka röjde vi lite på baksidan av scoutstugan. Det blev mycket ljusare och öppnare när vi sågade ner träd och sly. Klockan 11:00 var det dags att avsluta hujken och JOTI började för patrullscouter och äldre scouter.

Vill ni titta på bilder från Sing Star Hujken kan se dem i vårt bildarkiv genom att klicka här

Matsedel SING STAR HUJKEN

Fredag: Middag
Huvudrätt: Italiensk Lövögryta
Efterätt: Chokladpudding

Lördag:
Frukost
Gröt
Fil och flingor
Smörgås med pålägg
Choklad och The
Juice

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.