Morlanda Scoutkår

– vi bedriver scouting i Ellös på ön Orust

Morlanda Scoutkår
Vårterminen 2010

Snö snö snö

Vi fick börja mötet med att begära en traktor som kunde röja undan snön så vi kunde komma in till scoutstugan. Det var ca 40 cm snö och det var lite för mycket för att ta för hand. Som tur är har vi snälla grannar som kunde hjälpa oss denna gång. När det väl var gjort ställde scouterna upp sig i patruller o vi delade ut kåsor till var och en. Dessa skulle användas till att gräva ut o forma det som skulle bli dagens uppgift: att bygga en flaskbacke med 2 svängar. Man skall ha ganska bra sluttning, inte för krappa svängar och ganska höga vallar. Man kan göra ganska avancerade backar om man har gott om tid. Till exempel kan man låta banan gå igenom en tunnel. När backen är färdig, fyller man en PET-flaska med vatten och går sedan upp till banans topp och skickar iväg sin flaska, den spetsiga delen neråt. Flaskan skall hålla sig kvar innanför vallarna och givetvis klara svängarna. Vill man kan flaskbacken avslutas med ett hopp så ska man se upp så att ingen står precis nedanför och får den i nyllet. 😀

Det gäller också att se upp var man trampar när man bygger, så att man inte råkar trampa i någons bana! Scouterna samarbetade jättebra i byggandet och hejade glatt på sina patrullmedlemmar när deras flaska skulle ner för banan.

Efter flaskracet körde vi lite fisknätet och sen blev det snöbollskrig!Vi hade satt upp markeringar som skulle utgöra gränser, så man inte kom för nära varandra. Det var ledarna mot barnen. Ledarna ledde till en början, tack vare att de hade snöskyfflar att skopa upp mängder med snö- men barnen kom igen och punktmarkerade en ledare åt gången, vilken gjorde att de avgick med seger. Vi slutade när det var som roligast – innan någon fick för mycket … Efter detta var vi törstiga. Vi sopade av oss värsta snön och gick in och drack saft.

Närvaron togs också- allas namnbrickor var inte färdiga. När det var 10 minuter kvar körde vi morotslandet. Sen var det dags för avslutning och scoutsången.

Direkt efter detta började vi det sena mötet. Även här var vi ute och hade det kul i snön. Scouterna fick i uppgift att bygga snöskulpturer eller snögubbar. Kreativiteten var på topp och alla hade roligt. Det byggdes skogsscouter, badkarsscouter och annorlunda scouter i snön. När vi var klara hade vi lite snöbollskrig. Även här var det ledarna mot scouterna. Ledarna var bara Stefan och Mattias så den matchen vann scouterna klart.

När vi kastat tillräckligt med snöbollar gick vi in och vilade oss. Vi utvärderade mötet och drack lite saft. Vi avslutade mötet med att sjunga scoutsången och hala flaggan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.